ОП “Електромеханічні системи автоматизації, електропривод та електромобільність”, факультет електроенерготехніки та автоматики "КПІ ім. Ігоря Сікорського"

Стажування аспірантів в університеті Ворика, 2020

Стажування PhD студентів (аспірантів) кафедри АЕМС-ЕП КПІ в University of Warwick

Лист зі стажування PhD студентів (аспірантів) студентам кафедри.

“Ми аспіранти 1 року навчання, Г.Ю. Землянухіна та Є.О. Ніконенко, зараз перебуваємо у Великій Британії на стажуванні з 09 березня 2020 року. Наукове стажування проходить за програмою обміну Erasmus+ в Університеті Ворика, м. Ковентрі (University of Warwick, Coventry) на факультеті School of Engineering протягом 4 місяців в лабораторії “Power and Control Systems Research Laboratory” під керівництвом випускника нашої кафедри професора О.І. Кіселичника, який працює в School of Engineering.

Стажування PhD студентів каф. АЕМС-ЕП КПІ в University of Warwick

Вигляд аеропорту у м. Бірмінгем

В рамках співпраці з університетом Ворика, раніше: а) кафедру представляли два викладачі на сумісній конференції [1] у весняному семестрі 2019 р.; потім в осінньому семестрі: б) два студенти кафедри 5-го та 6-го курсів проходили 4-місячне стажування на цьому факультеті [2], [3]; в) проведено сумісний воркшоп-семінар [4]; та г) два викладача проходили наукове стажування в Англії [5].

Тематика науково-дослідних робіт охоплює дослідження систем керування гібридними джерелами живлення на основі акумуляторів та суперконденсаторів для електричних транспортних засобів з явнополюсними синхронними двигунами з постійними магнітами, а також дослідження енергоефективних алгоритмів керування турбомеханізмами в умовах стабілізації показників продуктивності мережі.

Декілька фото з лабораторії, які включають: установку з синхронним явнополюсним двигуном з постійними магнітами; пневмо-генератор; установка з турбомеханізмом.

Також хотіли б відмітити, що на території кампусу дуже гарно особливо весною, коли цвітуть квіти та дерева. А ще на кампусі є декілька озер, поряд з якими мешкають птахи та інші звіри.

Уведення карантину

Протягом першого тижню нам необхідно було пройти процедури реєстрації та первинного ознайомлення з обладнанням лабораторій факультету. Також ми розпочали ознайомлення з обладнанням, на якому будуть проводитися подальші дослідження Проте, на превеликий жаль, у світі оголосили пандемію. Тому приблизно на початку другого тижня в Англії поступово стали вводити режим карантину: спочатку в освітніх закладах, та згодом, в усій країні. Наразі всі викладачі та студенти працюють в дистанційному режимі: ми також займаємося дослідженнями систем, проте в режимі симуляції. Не менш зручним є те, що в нас є можливість користуватися всією бібліотекою університету в режимі онлайн.

Початок застосування засобів карантину співпав з екзаменаційною сесією в Університеті Ворика, тому викладачі були вимушені приймати екзамени дистанційно. Потім слідував місяць канікул, який завершився 19 квітня. Весняний семестр почався з наступного тижня, навчання студентів продовжується в дистанційному режимі: в системі управління навчанням Moodle викладачами розміщуються всі необхідні матеріали по дисциплінах; за необхідності проводяться дистанційні веб-конференції, використовуючи такі засоби зв’язку як Skype, Zoom та ін.

Не дивлячись на ситуацію у світі, ми не втрачаємо позитивного настрою та охоче працюємо дистанційно для нашого здоров’я та безпеки. Звичайно сподіваємося, що карантин завершиться незабаром і ми зможемо повернутися в лабораторію для проведення експериментальних досліджень.

Бережіть себе, не хворійте та не втрачайте гарного настрою.”

Similar posts
  • Збори трудового колективу кафедри Збори трудового колективу кафедри 1 квітня відбулися збори трудового колективу кафедри автоматизації електромеханічних систем та електропривода Національного технічного університету Украіни “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”. На зборах висунуто та обговорено кандидатури до участі у конкурсі на посаду ректора університету. За результатами таємного голосування висунуто для участі у конкурсі на посаду ректора Національного технічного університету [...]
  • Інженерний тиждень “KPISchool&#... Інженерний тиждень “KPISchool” на кафедрі АЕМС ЕП Викладачі кафедри АЕМС-ЕП взяли активну участь у Інженерному тижні “KPISchool”, який традиційно проводиться протягом весняних канікул для учнів 8-11 класів. Заняття відбулося 25 березня 2024 року за темою “Електромобілі, роботи та 3D-принтери: будова і функціонування”. Асистент Ганна Землянухіна ознайомила учнів з конструкцією і принципом роботи демонстраційного робота та [...]
  • Участь у Другому міжнародному воркшоп... Участь у Другому міжнародному воркшопі «Advances in Civil Aviation Systems Development» 26 березня 2024 доц. кафедри автоматизації електромеханічних систем та електроприводу НТУУ “КПІ імені Ігоря Сікорського” Волянський Р.С. прийняв участь у Другому міжнародному воркшопі «Advances in Civil Aviation Systems Development» (http://www.ans.nau.edu.ua/acasd/), який було організованому на базі Факультету аеронавігації, електроніки та телекомунікацій НАУ. Доповідь “MODIFIED CHUA’S [...]
  • Перелік освітніх компонентів, підгото... Перелік освітніх компонентів, підготовка за якими у другому семестрі 2023-2024 н.р. буде здійснюватися в очному режимі Шановні здобувачі та колеги, у вкладеному файлі знаходиться інформація щодо освітніх компонентів, за якими кафедра автоматизації електромеханічних систем та електроприводу у другому семестрі 2023-2024 н.р. планує здійснювати практичну підготовку з окремих видів занять в очному [...]
  • Участь у The 3rd International Works... Участь у Міжнародному ІТ-семінарі “The 3rd International Workshop on Information Technologies: Theoretical and Applied Problems (ITTAP-2023)” Викладачі кафедри взяли участь у Міжнародному ІТ-семінарі «The 3rd International Workshop on Information Technologies: Theoretical and Applied Problems (ITTAP-2023)», що відбувся 22-24 листопада в м. Тернопіль. Представлена доповідь «Neural network based estimator of the electrode deviation in robotic welding [...]

Статистика



За результатами 1 семестру

2022/2023 навчального року


Всього навчається: 137,
з них на бюджеті: 130.

Оголошення



Освітній процес у 2 семестрі 2022/23 н.р. згідно рекомендацій МОН розпочнеться з 6 лютого 2023 року в ДИСТАНЦІЙНОМУ режимі.


Останні оголошення

Партнери

Центр міжнародної освіти