ОП “Електромеханічні системи автоматизації, електропривод та електромобільність”, факультет електроенерготехніки та автоматики "КПІ ім. Ігоря Сікорського"

Стажування в університеті Ворика

Стажування в університеті Ворика Дмитра Родькіна

Доброго дня. Мене звати Родькін Дмитро. Я студент 6 курсу кафедри АЕМС-ЕП. З 20 серпня я перебуваю у Великій Британії як студент по обміну за програмою “Еразмус+”. Програма передбачає наукове стажування в Університеті Ворика (University of Warwick) протягом 4 місяців. Тема наукової роботи – “Створення адаптивного алгоритму керування синхронною явнополюсною машиною з врахуванням насичення”. В цій статті я розповім про свої враження від першої половини подорожі. Стажування в університеті Ворика Дмитра Родькіна.

Перші враження від Англії

Прилетівши в аеропорт у Бірмінгемі, нам з напарником необхідно було приїхати до Ковентрі і вже звідси дістатись до кампусу університету. Подорож ми здійснили на всесвітньовідомому двоповерховому автобусі. Вигляд з другого поверху вражає (на відео – вид з другого поверху автобусу коли ми проїжджали центр міста Кенілворс (Kenilworth)).

Але більше мене вразила велика кількість надзвичайно яскравих зелених газонів.

Стажування в університеті Ворика Дмитра Родькіна, каф. АЕМС-ЕП

Люди в більшості живуть в невеликих двоповерхових будинках. В одному такому будинку приблизно по чотири “квартири”. Структура міста відрізняється від українського. Тут у міст є чітко сформований центр, з великою кількістю магазинів, кафе. Навколо центру знаходяться спальні райони, де протягом багатьох кілометрів можна не зустріти жодного магазину. Тому в супермаркетах, особливо в суботу, можна побачити як люди купують просто величезну кількість продуктів харчування.

Про університет

Університет Ворика знаходиться біля міста Ковентрі в самому центрі Великої Британії. В кампусі наявні корпуси, гуртожитки, кафе, магазини, спортивний комплекс, лікарня, пральня – тобто все що може знадобитись студенту під час навчання.

Корпуси дуже відрізняються від тих, що є в українських університетах. Замість високих та широких коридорів з великими кабінетами, тут вузькі та низькі коридори, з великою кількістю малих кабінетиків. Це дає змогу зручно вмістити велику кількість персоналу та викладачів в порівняно малих корпусах.

На початку навчання кожен студент отримує власну ID-карту, яка слугує пропуском до відповідних лабораторій та до спортивного центру у разі наявності абонементу. Існує також можливість класти кошти на цю картку для отримання знижки в місцевих кафе. Також студент отримує аккаунт та електронну пошту в університетській базі. Майже будь-які питання можуть бути вирішені шляхом електронної переписки з відповідним органом. Регiстрація на будь-які заходи, заявка на проживання в гуртожитку – все відбувається в електронному вигляді.

Оскільки метою нашого перебування є не тільки навчання, а і наукове стажування, нам надали доступ до комп’ютерів та тестової установки в лабораторії “Power and Control Systems Research Laboratory”. Для доступу до комп’ютеру необхідно ввести данні отриманого аккаунту. Для завантаження будь-якого програмного забезпечення необхідно просто знайти його в списку та натиснути Install.

Більшість людей, що працюють в лабораторії – аспіранти. Чіткого графіку роботи не існує, деякі працюють з дому. Головне, щоб людина виконувала роботу та показувала результат. Більшість працює в лабораторії приблизно з 9 до 17-18 години з понеділка по п’ятницю. Зустріч з керівником відбувається зазвичай 1 раз на тиждень, більшість часу аспірант працює самостійно.

Про гуртожиток

В кампусі є велика кількість гуртожитків, які відрізняються за ціною та зручністю. В найпростішому гуртожитку студент має власну кімнату, де знаходиться стіл, ліжко, шафа, тумбочка. Душ та туалет студент ділить з 6-тьма студентами, кухню – з 12-тьма. Найбільш дорогі гуртожитки більш схожі на квартири.

Про людей

Люди дуже ввічливі, завжди раді допомогти. Якщо ти виглядаєш загубленим, або не знаєш куди йти, то часто до тебе підходять і запитують, чи не потрібна тобі допомога.

З повагою, Дмитро Родкін.

Також прикріплюю додаткові фото.

Similar posts
  • Інженерний тиждень “KPISchool&#... Інженерний тиждень “KPISchool” на кафедрі АЕМС ЕП Викладачі кафедри АЕМС-ЕП взяли активну участь у Інженерному тижні “KPISchool”, який традиційно проводиться протягом весняних канікул для учнів 8-11 класів. Заняття відбулося 25 березня 2024 року за темою “Електромобілі, роботи та 3D-принтери: будова і функціонування”. Асистент Ганна Землянухіна ознайомила учнів з конструкцією і принципом роботи демонстраційного робота та [...]
  • Участь у Другому міжнародному воркшоп... Участь у Другому міжнародному воркшопі «Advances in Civil Aviation Systems Development» 26 березня 2024 доц. кафедри автоматизації електромеханічних систем та електроприводу НТУУ “КПІ імені Ігоря Сікорського” Волянський Р.С. прийняв участь у Другому міжнародному воркшопі «Advances in Civil Aviation Systems Development» (http://www.ans.nau.edu.ua/acasd/), який було організованому на базі Факультету аеронавігації, електроніки та телекомунікацій НАУ. Доповідь “MODIFIED CHUA’S [...]
  • Перелік освітніх компонентів, підгото... Перелік освітніх компонентів, підготовка за якими у другому семестрі 2023-2024 н.р. буде здійснюватися в очному режимі Шановні здобувачі та колеги, у вкладеному файлі знаходиться інформація щодо освітніх компонентів, за якими кафедра автоматизації електромеханічних систем та електроприводу у другому семестрі 2023-2024 н.р. планує здійснювати практичну підготовку з окремих видів занять в очному [...]
  • Участь у The 3rd International Works... Участь у Міжнародному ІТ-семінарі “The 3rd International Workshop on Information Technologies: Theoretical and Applied Problems (ITTAP-2023)” Викладачі кафедри взяли участь у Міжнародному ІТ-семінарі «The 3rd International Workshop on Information Technologies: Theoretical and Applied Problems (ITTAP-2023)», що відбувся 22-24 листопада в м. Тернопіль. Представлена доповідь «Neural network based estimator of the electrode deviation in robotic welding [...]
  • Лекція від підприємства-партнера факу... Лекція від підприємства-партнера факультету ФЕА – компанії VectorVS В четвер 7 грудня 2023 року відбулась лекція від підприємства-партнера нашого факультету для студентів кафедри автоматизації електромеханічних систем та електроприводу від компанії VectorVS. Спікер-експерт Олександр Литовченко, який є випускником КПІ 2007 року, для студентів 1 курсу магістратури в очному режимі провів  дуже цікаву лекцію на тему ««Енергозберігаючі [...]

Статистика



За результатами 1 семестру

2022/2023 навчального року


Всього навчається: 137,
з них на бюджеті: 130.

Оголошення



Освітній процес у 2 семестрі 2022/23 н.р. згідно рекомендацій МОН розпочнеться з 6 лютого 2023 року в ДИСТАНЦІЙНОМУ режимі.


Останні оголошення

Партнери

Центр міжнародної освіти