ОП “Електромеханічні системи автоматизації, електропривод та електромобільність”, факультет електроенерготехніки та автоматики "КПІ ім. Ігоря Сікорського"

Стажування аспірантів в університеті Ворика, 2020

Стажування PhD студентів (аспірантів) кафедри АЕМС-ЕП КПІ в University of Warwick

Лист зі стажування PhD студентів (аспірантів) студентам кафедри.

“Ми аспіранти 1 року навчання, Г.Ю. Землянухіна та Є.О. Ніконенко, зараз перебуваємо у Великій Британії на стажуванні з 09 березня 2020 року. Наукове стажування проходить за програмою обміну Erasmus+ в Університеті Ворика, м. Ковентрі (University of Warwick, Coventry) на факультеті School of Engineering протягом 4 місяців в лабораторії “Power and Control Systems Research Laboratory” під керівництвом випускника нашої кафедри професора О.І. Кіселичника, який працює в School of Engineering.

Стажування PhD студентів каф. АЕМС-ЕП КПІ в University of Warwick

Вигляд аеропорту у м. Бірмінгем

В рамках співпраці з університетом Ворика, раніше: а) кафедру представляли два викладачі на сумісній конференції [1] у весняному семестрі 2019 р.; потім в осінньому семестрі: б) два студенти кафедри 5-го та 6-го курсів проходили 4-місячне стажування на цьому факультеті [2], [3]; в) проведено сумісний воркшоп-семінар [4]; та г) два викладача проходили наукове стажування в Англії [5].

Тематика науково-дослідних робіт охоплює дослідження систем керування гібридними джерелами живлення на основі акумуляторів та суперконденсаторів для електричних транспортних засобів з явнополюсними синхронними двигунами з постійними магнітами, а також дослідження енергоефективних алгоритмів керування турбомеханізмами в умовах стабілізації показників продуктивності мережі.

Декілька фото з лабораторії, які включають: установку з синхронним явнополюсним двигуном з постійними магнітами; пневмо-генератор; установка з турбомеханізмом.

Також хотіли б відмітити, що на території кампусу дуже гарно особливо весною, коли цвітуть квіти та дерева. А ще на кампусі є декілька озер, поряд з якими мешкають птахи та інші звіри.

Уведення карантину

Протягом першого тижню нам необхідно було пройти процедури реєстрації та первинного ознайомлення з обладнанням лабораторій факультету. Також ми розпочали ознайомлення з обладнанням, на якому будуть проводитися подальші дослідження Проте, на превеликий жаль, у світі оголосили пандемію. Тому приблизно на початку другого тижня в Англії поступово стали вводити режим карантину: спочатку в освітніх закладах, та згодом, в усій країні. Наразі всі викладачі та студенти працюють в дистанційному режимі: ми також займаємося дослідженнями систем, проте в режимі симуляції. Не менш зручним є те, що в нас є можливість користуватися всією бібліотекою університету в режимі онлайн.

Початок застосування засобів карантину співпав з екзаменаційною сесією в Університеті Ворика, тому викладачі були вимушені приймати екзамени дистанційно. Потім слідував місяць канікул, який завершився 19 квітня. Весняний семестр почався з наступного тижня, навчання студентів продовжується в дистанційному режимі: в системі управління навчанням Moodle викладачами розміщуються всі необхідні матеріали по дисциплінах; за необхідності проводяться дистанційні веб-конференції, використовуючи такі засоби зв’язку як Skype, Zoom та ін.

Не дивлячись на ситуацію у світі, ми не втрачаємо позитивного настрою та охоче працюємо дистанційно для нашого здоров’я та безпеки. Звичайно сподіваємося, що карантин завершиться незабаром і ми зможемо повернутися в лабораторію для проведення експериментальних досліджень.

Бережіть себе, не хворійте та не втрачайте гарного настрою.”

Similar posts
  • Кафедра АЕМС ЕП прийняла участь у дні... Кафедра АЕМС ЕП прийняла участь у дні вступника. Сьогодні, 29 червня 2024 р., біля головного корпусу КПІ ім.Ігоря Сікорського відбувся день вступника. Цей захід був організований задля надання можливості  абітурієнтам отримати інформацію про освтні програми, кафедри та факультети нашого університету. В заході прийняли участь представники 9 навчально-наукових інститутів та 14 факультетів КПІ. Інтерес до спеціальності [...]
  • День вступника. Відчуй КПІ! День вступника. Відчуй КПІ! Подія літа на яку чекають, вже зовсім скоро, 29 червня з 10:00 до 15:00 навпроти головного входу до 1-го корпусу КПІ (пр-т Берестейський, 37), відбудеться «День вступника. Відчуй КПІ!». Ви зможете поринути в університетську атмосферу, поспілкуватись зі студентами й викладачами, дізнатись більше про обрані факультети/НН інститути, спробувати себе в різноманітних майстер-класах, [...]
  • День відкритих дверей 18 травня 2024 Факультет електроенерготехніки та автоматики запрошує всіх охочих на День відкритих дверей Розмірковуєш, яку спеціальність обрати? Як щодо спеціальності від якої залежить комфорт людства та робота всіх галузей? 141 спеціальність відкриває світ електротехнічних, енергетичних та електромеханічних явищ. Цікавишся, що потрібно зробити, щоб забезпечити стабільне та безперебійне живлення осель, підприємств та промисловості? Або як здійснюється моніторинг роботи [...]
  • Збори трудового колективу кафедри Збори трудового колективу кафедри 1 квітня відбулися збори трудового колективу кафедри автоматизації електромеханічних систем та електропривода Національного технічного університету Украіни “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”. На зборах висунуто та обговорено кандидатури до участі у конкурсі на посаду ректора університету. За результатами таємного голосування висунуто для участі у конкурсі на посаду ректора Національного технічного університету [...]
  • Інженерний тиждень “KPISchool&#... Інженерний тиждень “KPISchool” на кафедрі АЕМС ЕП Викладачі кафедри АЕМС-ЕП взяли активну участь у Інженерному тижні “KPISchool”, який традиційно проводиться протягом весняних канікул для учнів 8-11 класів. Заняття відбулося 25 березня 2024 року за темою “Електромобілі, роботи та 3D-принтери: будова і функціонування”. Асистент Ганна Землянухіна ознайомила учнів з конструкцією і принципом роботи демонстраційного робота та [...]

Статистика



За результатами 1 семестру

2022/2023 навчального року


Всього навчається: 137,
з них на бюджеті: 130.

Партнери

Центр міжнародної освіти