Program “Electromechanical Automation Systems, Electric Drive and Electromobility”,faculty of Electric Power Engineering and Automatics of “Igor Sikorsky Kyiv Polytechnic Institute”

2. Основні результати наукових досліджень 2012 р.

Основні результати наукових досліджень 2012 р. та науково-технічних розробок за пріоритетними напрямами

2. Основні результати наукових досліджень 2012 р. та науково-технічних розробок за пріоритетними напрямами

Наукова діяльність кафедри відповідає двом пріоритетним напрямкам розвитку науки і техніки:

2.1. Фундаментальні наукові дослідження з найбільш важливих проблем розвитку науково-технічного, соціально-економічного, людського потенціалу для забезпечення конкурентоспроможності України у світі та сталого розвитку суспільства і держави.

Пріоритетний тематичний напрям наукових досліджень і науково-технічних розробок на період до 2015 року – Найважливіші проблеми фізико-математичних і технічних наук.

2.2 Енергетика та енергоефективність.

Пріоритетний тематичний напрям наукових досліджень і науково-технічних розробок на період до 2015 року – Технології електроенергетики.

Наукова діяльність кафедри є в руслі стратегічних пріоритетних напрямів інноваційної діяльності на 2011-2021 роки – 1) освоєння нових технологій транспортування енергії, впровадження енергоефективних, ресурсозберігаючих технологій, освоєння альтернативних джерел енергії.

Основні результати роботи кафедри:

  • 3 кандидатські та одна докторська дисертації підготовлено (асистент Бовкунович В.С., аспірант Бур’ян С.О., аспірант Димко С. С., доцент Островерхов М. Я) та рекомендовано до захисту в Спеціалізованій вченій раді (захист однієї кандидатської та однієї докторської очікується в січні-лютому 2013 р.);
  • опубліковано 1 навчальний посібник з грифом МОНМС України та 6 з грифом НТУУ”КПІ”;
  • опубліковано 63 наукові праці (включаючи доповіді та тези доповідей на конференціях), із них 10 у фахових виданнях ВАК та 3 у закордонних виданнях;
  • зроблено 51 доповідь на конференціях загалом, з них 9 доповідей на повноформатних конференціях без вікового обмеження, у тому числі 1 доповідь на міжнародній закордонній конференції та 8 доповідей  на  3 міжнародних конференціях в Україні, а також 5 доповідей молодих учених кафедри на міжнародних конференціях для молодих учених, аспірантів  та студентів;
  • проведено загально-університетську науково-технічну конференцію молодих учених, аспірантів і студентів „Проблеми сучасної електроенерготехіки та автоматики”, секція „Автоматизація електромеханічних систем та електропривод”, де зроблено 35 доповідей студентів.
  • отримано 1 диплом першого та 1 третього ступеня на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт 2011/2012 навчального року з галузі «Електротехніка та електромеханіка» (студенти Савич О. Ю, Тітов О. О.);

У звітному році розпочато виконання держбюджетної науково – дослідної роботи № 2511ф “Основи теорії векторно-керованих електромеханічних систем змінного струму з кінематичною парою кочення”, керівник д.т.н., проф. Пересада С.М., фінансується з державного бюджету Міністерства освіти України. Робота розпочалася в січні 2012 р. Обсяг фінансування за плановим кошторисом на 2012 р. складав 155000 грн., в т.ч. на заробітну плату – 111883 грн.

Держбюджетна тема №2511 “Основи теорії векторно-керованих електромеханічних систем змінного струму з кінематичною парою кочення” відповідає пріоритетному напрямку розвитку науки і техніки 3 (енергетика та енергоефективність). У 2012 році за темою опубліковано 13 статей та зроблено 9 доповідей на міжнародних конференціях. Результати досліджень також використано в 3-х магістерських та 6-ти бакалаврських випускних роботах. Залучалось до науково-дослідної роботи 27 студентів (магістрів).

Statistics



As result of 1 semester

2022/2023 academic year


Total students: 137,
on the budget: 130.

Announcement



Educational process, 2 semester

By the decision of the Administrative Council and the selection committee of Igor Sikorsky Kyiv Polytechnic Institute, the educational process for full-time and part-time higher education applicants will begin from February 01, 2021/22 academic year. University is in distant mode until 19.03.2022.

The last announcements



Center for International Education