Program “Electromechanical Automation Systems, Electric Drive and Electromobility”,faculty of Electric Power Engineering and Automatics of “Igor Sikorsky Kyiv Polytechnic Institute”

14та конференція СПЕА 2020

14та конференція СПЕА 2020

Щорічна студентська конференція “Сучасні проблеми електроенерготехніки та автоматики” (СПЕА) у секції “Електромеханічні системи автоматизації та електропривод” відбулася в режимі онлайн 10 грудня 2020 р.

14-та Міжнародна науково-технічна конференція молодих учених, аспірантів і студентів СПЕА – це традиційний захід для кафедр факультету. Склад нашої кафедри дуже вболіває за те, щоби якнайбільше студентів саме 3-го та 4-го курсів приходило на засідання, адже тут вони побачать над чим в даний час працюють їхні старші товариші та зацікавляться ще більше процесом навчання та наукової праці.

Даний пост розміщений у травні через те, що незабаром статті за результатами конференції стали доступні у відкритому доступі.

Традиційно засідання проходить у “великих аудиторіях” факультету, проте цього навчального року конференція була проведена онлайн.

10та конференція СПЕА 2016.

Фото з 10тої ювілейної конференції СПЕА 2016

Було представлено декілька цікавих доповідей. Повний список доповідей представлений за посиланням. Виділимо декілька з них.

1. Автоматизоване проектування системи програмного керування дволанковим маніпулятором

Робота присвячена розробці програмного забезпечення для швидкого моделювання та поглибленого дослідження систем відпрацювання траєкторії руху. Механізм – дволанковий маніпулятор, задача якого в точності відпрацьовувати задану траєкторію руху робочого органу.

Особливістю системи автоматичного програмування (САПР) є можливість врахувати реальну модель ланок маніпулятора, а також моделі двигунів у зчленуваннях маніпулятора.

На основі ранньої версії цього САПР реалізована система керування трьохланковим маніпулятором, яка працює вже декілька років в складі дисципліни “Системи автоматизації”.

» Детальніше

14та конференція СПЕА 2020 - кафедра АЕМС-ЕП КПІ Сікорського

14та конференція СПЕА 2020 - кафедра АЕМС-ЕП КПІ Сікорського

14та конференція СПЕА 2020 - кафедра АЕМС-ЕП КПІ Сікорського

14та конференція СПЕА 2020 - кафедра АЕМС-ЕП КПІ Сікорського

» Згорнути

2. Feedback linaerizing control algorithms for salient pole synchronous motors considering saturation and cross-coupling

Робота полягає в синтезі алгоритмів керування всіма типами синхронних двигунів (СД): СД з постійними магнітами янополюсні та неявнополюсні, а також синхронні реактивні двигуни з урахуванням суттєвих нелінійностей як насичення магнітної системи та вплив струмів з однієї осі на координати ортогональної осі, і навпаки.

» Детальніше

14та конференція СПЕА 2020

14та конференція СПЕА 2020 - кафедра АЕМС-ЕП КПІ Сікорського 14та конференція СПЕА 2020 - кафедра АЕМС-ЕП КПІ Сікорського 14та конференція СПЕА 2020 - кафедра АЕМС-ЕП КПІ Сікорського

» Згорнути

3. Електромеханічна система малогабаритного електромобіля

Студентом розроблено платформу для малогабаритного елеткромобіля. В якості приводних двигунів використовуються двигуни постійного струму з постійними магнітами. Живлення провадиться від літій-іонної акумуляторної батареї 48 В.

Головна мета розробки –  розробка та створення реальної моделі електромеханічної системи малогабаритного електромобіля для проведення досліджень електромеханічних систем електричних транспортних засобів.

» Детальніше

Відео з захисту студентом роботи, а також декілька ранніх відео про роботу розробленої системи.

» Згорнути

Така зустріч студентів та викладачів і співробітників кафедри є заходом, який спрямовано на поліпшення усвідомлення матеріалу студентами, розширення їх кругозору, виявлення найкращих студентів, віднагородження студентів та молодих вчених за добрі науково-практичні досягнення.

Надіємося, що цього року в грудні ми зможемо провести конференцію вживу.

Чекаємо на Вас. Бережіть себе.

Similar posts
  • Збори трудового колективу кафедри Збори трудового колективу кафедри 1 квітня відбулися збори трудового колективу кафедри автоматизації електромеханічних систем та електропривода Національного технічного університету Украіни “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”. На зборах висунуто та обговорено кандидатури до участі у конкурсі на посаду ректора університету. За результатами таємного голосування висунуто для участі у конкурсі на посаду ректора Національного технічного університету [...]
  • Інженерний тиждень “KPISchool&#... Інженерний тиждень “KPISchool” на кафедрі АЕМС ЕП Викладачі кафедри АЕМС-ЕП взяли активну участь у Інженерному тижні “KPISchool”, який традиційно проводиться протягом весняних канікул для учнів 8-11 класів. Заняття відбулося 25 березня 2024 року за темою “Електромобілі, роботи та 3D-принтери: будова і функціонування”. Асистент Ганна Землянухіна ознайомила учнів з конструкцією і принципом роботи демонстраційного робота та [...]
  • Участь у Другому міжнародному воркшоп... Участь у Другому міжнародному воркшопі «Advances in Civil Aviation Systems Development» 26 березня 2024 доц. кафедри автоматизації електромеханічних систем та електроприводу НТУУ “КПІ імені Ігоря Сікорського” Волянський Р.С. прийняв участь у Другому міжнародному воркшопі «Advances in Civil Aviation Systems Development» (http://www.ans.nau.edu.ua/acasd/), який було організованому на базі Факультету аеронавігації, електроніки та телекомунікацій НАУ. Доповідь “MODIFIED CHUA’S [...]
  • Перелік освітніх компонентів, підгото... Перелік освітніх компонентів, підготовка за якими у другому семестрі 2023-2024 н.р. буде здійснюватися в очному режимі Шановні здобувачі та колеги, у вкладеному файлі знаходиться інформація щодо освітніх компонентів, за якими кафедра автоматизації електромеханічних систем та електроприводу у другому семестрі 2023-2024 н.р. планує здійснювати практичну підготовку з окремих видів занять в очному [...]
  • Участь у The 3rd International Works... Участь у Міжнародному ІТ-семінарі “The 3rd International Workshop on Information Technologies: Theoretical and Applied Problems (ITTAP-2023)” Викладачі кафедри взяли участь у Міжнародному ІТ-семінарі «The 3rd International Workshop on Information Technologies: Theoretical and Applied Problems (ITTAP-2023)», що відбувся 22-24 листопада в м. Тернопіль. Представлена доповідь «Neural network based estimator of the electrode deviation in robotic welding [...]

Statistics



As result of 1 semester

2022/2023 academic year


Total students: 137,
on the budget: 130.

Announcement



Educational process, 2 semester

By the decision of the Administrative Council and the selection committee of Igor Sikorsky Kyiv Polytechnic Institute, the educational process for full-time and part-time higher education applicants will begin from February 01, 2021/22 academic year. University is in distant mode until 19.03.2022.

The last announcements



Center for International Education