ОП “Електромеханічні системи автоматизації, електропривод та електромобільність”, факультет електроенерготехніки та автоматики "КПІ ім. Ігоря Сікорського"

ДОСЛІДЖЕННЯ СИСТЕМИ ЕКСТРЕМАЛЬНОГО КЕРУВАННЯ ПОТУЖНІСТЮ ВІТРОТУРБІНИ

ДОСЛІДЖЕННЯ СИСТЕМИ ЕКСТРЕМАЛЬНОГО КЕРУВАННЯ ПОТУЖНІСТЮ ВІТРОТУРБІНИ

ДОСЛІДЖЕННЯ СИСТЕМИ ЕКСТРЕМАЛЬНОГО КЕРУВАННЯ ПОТУЖНІСТЮ ВІТРОТУРБІНИ
Шубенко О.В., студент, Король С.В., к.т.н., доц.

На сьогоднішній день вітроенергетика є досить перспективним напрямом в енергетиці. Створюються все нові й нові технології, за допомогою яких перетворення енергії вітру стає все більш ефективним та конкурентоспроможним у порівнянні з традиційними джерелами.

Для перетворення енергії вітру в електрику було розроблено багато типів систем генерування, а саме: генератори з фіксованою та змінною швидкостями обертання. Використання вітрових турбін з генераторами змінної швидкості обертання дозволяють підвищити енергетичну ефективність, знизити механічні навантаження, поліпшити якість виробництва енергії і відповідати вимогам споживаної мережі.

Тому розробка систем керування кутовою швидкістю генераторів, які підвищують енергетичну ефективність вітрової установки є актуальною задачею.

ДОСЛІДЖЕННЯ СИСТЕМИ ЕКСТРЕМАЛЬНОГО КЕРУВАННЯ ПОТУЖНІСТЮ ВІТРОТУРБІНИ Шубенко О.В., студент, Король С.В., к.т.н., доц. (pdf)

Статистика



За результатами 1 семестру

2022/2023 навчального року


Всього навчається: 137,
з них на бюджеті: 130.

Оголошення



Освітній процес у 2 семестрі 2022/23 н.р. згідно рекомендацій МОН розпочнеться з 6 лютого 2023 року в ДИСТАНЦІЙНОМУ режимі.


Останні оголошення

Партнери

Центр міжнародної освіти