ОП “Електромеханічні системи автоматизації, електропривод та електромобільність”, факультет електроенерготехніки та автоматики "КПІ ім. Ігоря Сікорського"

ЛАБОРАТОРНИЙ СТЕНД ДЛЯ ВИВЧЕННЯ РОЗПОДІЛЕНИХ СИСТЕМ АВТОМАТИЗАЦІЇ З ЛЮДИНО-МАШИННИМ ІНТЕРФЕЙСОМ

ЛАБОРАТОРНИЙ СТЕНД ДЛЯ ВИВЧЕННЯ РОЗПОДІЛЕНИХ СИСТЕМ АВТОМАТИЗАЦІЇ З ЛЮДИНО-МАШИННИМ ІНТЕРФЕЙСОМ

ЛАБОРАТОРНИЙ СТЕНД ДЛЯ ВИВЧЕННЯ РОЗПОДІЛЕНИХ СИСТЕМ АВТОМАТИЗАЦІЇ З ЛЮДИНО-МАШИННИМ ІНТЕРФЕЙСОМ
Рощин С.І., магістрант, Король С.В., к.т.н., доц.

Сучасні системи автоматизації потребують взаємодії великої кількості пристроїв, які можуть бути розташовані в будь-якому місці. Вирішення цієї задачі досягається використання розподілених систем автоматизації на основі промислових мереж. Для кожного рівня складності системи висуваються різні вимоги до швидкості, завадозахищеності і розгалуженості мережі. Це обумовило появу великої кількості протоколів передачі даних, які базуються на різних фізичних інтерфейсах. Найбільш поширенні в промисловості: CAN, PROFIBUS, ETHERNET [1].
Ще однією тенденцією на сьогодні є високі вимоги до зручності управління та моніторингу стану технологічного процесу які забезпечуються за допомогою людино-машинних інтерфейсів (ЛМІ). Органи управління інтерфейсу (пристрої введення даних) реалізуються у вигляді алфавітно-цифрових клавіатур, різних видів маніпуляторів (наприклад, «миша», світлове перо, сенсорний пристрій) та інших спеціалізованих пристроїв вводу. Для моніторингу використовують цифрові та графічні панелі оператора. Широке використання ЛМІ в сучасних системах автоматизації обумовлює актуальність впровадження в програму підготовки фахівців лабораторного стенду для вивчення принципів побудови розподілених систем автоматизації з графічним ЛМІ.

ЛАБОРАТОРНИЙ СТЕНД ДЛЯ ВИВЧЕННЯ РОЗПОДІЛЕНИХ СИСТЕМ АВТОМАТИЗАЦІЇ З ЛЮДИНО-МАШИННИМ ІНТЕРФЕЙСОМ Рощин С.І., магістрант, Король С.В., к.т.н., доц. (pdf)

Статистика



За результатами 1 семестру

2022/2023 навчального року


Всього навчається: 137,
з них на бюджеті: 130.

Оголошення



Освітній процес у 2 семестрі 2022/23 н.р. згідно рекомендацій МОН розпочнеться з 6 лютого 2023 року в ДИСТАНЦІЙНОМУ режимі.


Останні оголошення

Партнери

Центр міжнародної освіти