ОП “Електромеханічні системи автоматизації, електропривод та електромобільність”, факультет електроенерготехніки та автоматики "КПІ ім. Ігоря Сікорського"

АЛГОРИТМ КЕРУВАННЯ НАСОСНОЮ УСТАНОВКОЮ ОБЕРНЕНОЇ ДІЇ

АЛГОРИТМ КЕРУВАННЯ НАСОСНОЮ УСТАНОВКОЮ ОБЕРНЕНОЇ ДІЇ

АЛГОРИТМ КЕРУВАННЯ НАСОСНОЮ УСТАНОВКОЮ ОБЕРНЕНОЇ ДІЇ
Теряєв В.І., к.т.н., доц., Бур’ян С.О., к.т.н., доц., Дорошенко Є.О., Хенхао Сун, магістранти

У багатьох галузях промисловості, комунального господарства, транспорту, електроенергетики існує необхідність накопичення значної кількості рідини у резервуарах. В якості прикладів таких застосувань можна навести водонапірні башти, ємності пивзаводів, нафтосховища, шлюзи, танкери, приливні та гідроакумулюючі електростанції (ГАЕС). Загальною рисою вказаних гідроустановок є перетворення електричної енергії, яка споживається насосною установкою під час нагнітання рідини у резервуар в потенціальну енергію рідини, яка визначається рівнем її підйому. Як правило, в процесі зворотного витіканні рідини з резервуарів накопичена енергія витрачається безповоротно у вигляді втрат. І лише в ГАЕС передбачається повернення потенціальної енергії водяної маси в електричну енергію шляхом подачі накопиченої води безпосередньо на гідротурбіни, або за допомогою насосів оберненої дії.

АЛГОРИТМ КЕРУВАННЯ НАСОСНОЮ УСТАНОВКОЮ ОБЕРНЕНОЇ ДІЇ Теряєв В.І., к.т.н., доц., Бур’ян С.О., к.т.н., доц., Дорошенко Є.О., Хенхао Сун, магістранти (pdf)

Статистика



За результатами 1 семестру

2022/2023 навчального року


Всього навчається: 137,
з них на бюджеті: 130.

Оголошення



Освітній процес у 2 семестрі 2022/23 н.р. згідно рекомендацій МОН розпочнеться з 6 лютого 2023 року в ДИСТАНЦІЙНОМУ режимі.


Останні оголошення

Партнери

Центр міжнародної освіти