ОП “Електромеханічні системи автоматизації, електропривод та електромобільність”, факультет електроенерготехніки та автоматики "КПІ ім. Ігоря Сікорського"

ДОСЛІДЖЕННЯ ХАРАКТЕРУ ЗМІНИ ДИНАМІЧНОЇ ПОХИБКИ В УМОВАХ ВАРІАЦІЇ ОПОРУ ГІДРАВЛІЧНОЇ МЕРЕЖІ В НАСОСНИХ КОМПЛЕКСАХ

ДОСЛІДЖЕННЯ ХАРАКТЕРУ ЗМІНИ ДИНАМІЧНОЇ ПОХИБКИ В УМОВАХ ВАРІАЦІЇ ОПОРУ ГІДРАВЛІЧНОЇ МЕРЕЖІ В НАСОСНИХ КОМПЛЕКСАХ

ДОСЛІДЖЕННЯ ХАРАКТЕРУ ЗМІНИ ДИНАМІЧНОЇ ПОХИБКИ В УМОВАХ ВАРІАЦІЇ ОПОРУ ГІДРАВЛІЧНОЇ МЕРЕЖІ В НАСОСНИХ КОМПЛЕКСАХ
Печеник М.В. к.т.н., доц., Бур’ян С.О., к.т.н., доц., Землянухіна Г.Ю., студентка

Стабільність роботи системи водопостачання як промислових, так і житлових комплексів дозволяє забезпечити технологічний цикл виробництва і комфортні умови в житлових будинках. Одним з шляхів вирішення даного питання є стабілізація напору в гідравлічній мережі за рахунок регулювання продуктивності у відповідності до вимог, що здійснюється в умовах зміни гідравлічного опору. В залежності від режимів роботи і особливостей технологічного процесу гідравлічній опір може змінюватися дискретно або плавно.
Застосування сучасних способів регулювання турбомеханізмів дозволяє збільшити одиничну потужність насосних агрегатів і тим самим зменшити їх загальну кількість на станціях [1]. Завдяки цьому, при певних умовах, можуть бути значно зменшені будівельні об’єми насосних станцій. Крім того, застосування способів регулювання за рахунок стабілізації тиску зменшує витоки і відповідно скорочує витрати води в системах водопостачання на 3-5%, а також забезпечує потрібний технологічний процес підприємства [2].
На сьогоднішній день виконано ряд робіт [3] по стабілізації напору, однак при цьому не враховується рівень похибки відпрацювання необхідного закону, як при дискретній, так і при плавній зміні опору, який може призвести до виникнення недопустимого рівня динамічних збурень в гідравлічній мережі.

ДОСЛІДЖЕННЯ ХАРАКТЕРУ ЗМІНИ ДИНАМІЧНОЇ ПОХИБКИ В УМОВАХ ВАРІАЦІЇ ОПОРУ ГІДРАВЛІЧНОЇ МЕРЕЖІ В НАСОСНИХ КОМПЛЕКСАХ Печеник М.В. к.т.н., доц., Бур’ян С.О., к.т.н., доц., Землянухіна Г.Ю., студентка (pdf)

Статистика



За результатами 1 семестру

2022/2023 навчального року


Всього навчається: 137,
з них на бюджеті: 130.

Оголошення



Освітній процес у 2 семестрі 2022/23 н.р. згідно рекомендацій МОН розпочнеться з 6 лютого 2023 року в ДИСТАНЦІЙНОМУ режимі.


Останні оголошення

Партнери

Центр міжнародної освіти