ОП “Електромеханічні системи автоматизації, електропривод та електромобільність”, факультет електроенерготехніки та автоматики "КПІ ім. Ігоря Сікорського"

СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ ПРОЕКТУВАННЯ СИСТЕМ КЕРУВАННЯ ТА АВТОМАТИЗАЦІЇ ЛІФТІВ

СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ ПРОЕКТУВАННЯ СИСТЕМ КЕРУВАННЯ ТА АВТОМАТИЗАЦІЇ ЛІФТІВ

СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ ПРОЕКТУВАННЯ СИСТЕМ КЕРУВАННЯ ТА АВТОМАТИЗАЦІЇ ЛІФТІВ
Богачов Г.О., студент, Толочко О.І., д.т.н., проф.

Вступ. В теперішній час в Україні вводяться нормативні документи EN81-20, EN81-21, EN81-50, що визначають нові принципи та правила побудови сучасних ліфтів. В цих документах визначено нові функції і вимоги, направлені на посилення безпечної експлуатації ліфтового обладнання, як для обслуговуючого персоналу, так і для пасажирів. Дані вимоги стосуються спеціального огородження, що розташоване на даху кабіни, спеціального пристрою світлової та звукової сигналізації під кабіною, захисного упору і штатних сходів в приямку, додаткового пульта, що дозволяє керувати переміщенням кабіни з приямку, комплексу технічних рішень, які запобігають руху кабіни з відчиненими дверима. Нові вимоги регламентують також підвищену точність позиціонування кабіни ліфта і сучасні підходи до структури системи керування. Введені стандарти не повторюють загальні технічні принципи для електромеханічних пристроїв або конструкцій, але встановлюють специфічні вимоги, які обумовлені технічними особливостями конструювання та експлуатації ліфтів. Побудова систем електроприводу за новими принципами повинна забезпечити більш безпечне керування ліфтами, які будуть вводитися в експлуатацію. Крім того, необхідно передбачити можливість модернізації ліфтів, які експлуатуються вже багато років.

Мета роботи. Розробка основних принципів побудови системи керування та автоматизації ліфта згідно нових правил EN81-20, EN81-21, EN81-50.

Матеріали дослідження. Ліфт прирівнюється до транспортного засобу, і завдання автоматичної системи керування полягає в запобіганні небезпечних для життя пасажирів ситуацій при їх переміщенні з одного поверху на інший. Тому в нових правилах основний упор зроблений на застосування нових технічних і конструкторських рішень, а також на посилення вимог до системи безпеки.

СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ ПРОЕКТУВАННЯ СИСТЕМ КЕРУВАННЯ ТА АВТОМАТИЗАЦІЇ ЛІФТІВ Богачов Г.О., студент, Толочко О.І., д.т.н., проф. (pdf)

Статистика



За результатами 1 семестру

2022/2023 навчального року


Всього навчається: 137,
з них на бюджеті: 130.

Оголошення



Освітній процес у 2 семестрі 2022/23 н.р. згідно рекомендацій МОН розпочнеться з 6 лютого 2023 року в ДИСТАНЦІЙНОМУ режимі.


Останні оголошення

Партнери

Центр міжнародної освіти