ОП “Електромеханічні системи автоматизації, електропривод та електромобільність”, факультет електроенерготехніки та автоматики "КПІ ім. Ігоря Сікорського"

КОНЦЕПЦІЯ ДОСЛІДЖЕННЯ ЕЛЕКТРОПРИВОДУ МЕТАЛООБРОБНИХ СТАНКІВ ЗА ДОПОМОГОЮ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ SIEMENS SINUTRAIN

КОНЦЕПЦІЯ ДОСЛІДЖЕННЯ ЕЛЕКТРОПРИВОДУ МЕТАЛООБРОБНИХ СТАНКІВ ЗА ДОПОМОГОЮ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ SIEMENS SINUTRAIN

КОНЦЕПЦІЯ ДОСЛІДЖЕННЯ ЕЛЕКТРОПРИВОДУ МЕТАЛООБРОБНИХ СТАНКІВ ЗА ДОПОМОГОЮ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ SIEMENS SINUTRAIN
Головко В.М., студент, Пушкар М.В., к.т.н., доцент

Вступ. Числове програмне керування (ЧПК) — це автоматичне керування шляхом передачі інформації у формі програмного коду від програмоносія до виконавчого органа, яке визначає його рух або виконання ним інших функцій [1]. Під системою ЧПК розуміють сукупність функціонально взаємозалежних і взаємодіючих технічних і програмних засобів, що забезпечують керування устаткуванням. Власне пристрій ЧПК складає частину цієї системи і конструктивно виконується у вигляді окремого блока [2]. У верстаті з ЧПК система керування виконує багато функцій верстатника. Системі необхідно знати, коли й у якому порядку користуватися інструментами, на яких режимах різання працювати, як досягти необхідної точності форми і розмірів оброблюваної деталі. Технолог-програміст складає програму на підставі креслення і технологічного процесу обробки деталі. При цьому технологічна інформація кодується і передається в цех, де вона записується в пристрої ЧПК верстату [3]. Знання принципів роботи станків з ЧПК є необхідною компетенцією для інженера-електромеханіка, тому створення методики до вивчення такого обладнання є актуальним завданням.

Мета досліджень. Створення концепції дослідження металообробних верстатів з ЧПК на базі системи Siemens Sinumerik за допомогою програмного забезпечення Siemens SinuTrain, розробленого для навчання програмістівтехнологів.

Матеріали досліджень. Програмне забезпечення має надавати можливість студентам ознайомитися з системою ЧПК, закріпити та розширити знання, отримані при теоретичному вивченні курсу «Системи програмного та слідкуючого керування рухом».

Сучасні багатофункціональні верстати і промислові роботи оснащені багатодвигунними електроприводами, які здійснюють переміщення виконавчих органів по кількох координатних осях. В даний час приводи переважно виконують на базі асинхронних двигунів з короткозамкненим ротором та синхронних електродвигунів з постійними магнітами з керуванням, здійснюваним цифровими регуляторами [2,3]. Різні типи електроприводів реалізують із застосуванням типових промислових модулів…

КОНЦЕПЦІЯ ДОСЛІДЖЕННЯ ЕЛЕКТРОПРИВОДУ МЕТАЛООБРОБНИХ СТАНКІВ ЗА ДОПОМОГОЮ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ SIEMENS SINUTRAIN Головко В.М., студент, Пушкар М.В., к.т.н., доцент (pdf)

Статистика



За результатами 1 семестру

2022/2023 навчального року


Всього навчається: 137,
з них на бюджеті: 130.

Оголошення



Освітній процес у 2 семестрі 2022/23 н.р. згідно рекомендацій МОН розпочнеться з 6 лютого 2023 року в ДИСТАНЦІЙНОМУ режимі.


Останні оголошення

Партнери

Центр міжнародної освіти