ОП “Електромеханічні системи автоматизації, електропривод та електромобільність”, факультет електроенерготехніки та автоматики "КПІ ім. Ігоря Сікорського"

КОНЦЕПЦІЯ СТВОРЕННЯ ЛАБОРАТОРНОГО КОМПЛЕКСУ ДЛЯ ДОСЛІДЖЕННЯ ЕЛЕКТРИЧНИХ АПАРАТІВ ТА ЕЛЕМЕНТІВ ЗАХИСТУ ЕЛЕКТРОПРИВОДІВ

КОНЦЕПЦІЯ СТВОРЕННЯ ЛАБОРАТОРНОГО КОМПЛЕКСУ ДЛЯ ДОСЛІДЖЕННЯ ЕЛЕКТРИЧНИХ АПАРАТІВ ТА ЕЛЕМЕНТІВ ЗАХИСТУ ЕЛЕКТРОПРИВОДІВ

КОНЦЕПЦІЯ СТВОРЕННЯ ЛАБОРАТОРНОГО КОМПЛЕКСУ ДЛЯ ДОСЛІДЖЕННЯ ЕЛЕКТРИЧНИХ АПАРАТІВ ТА ЕЛЕМЕНТІВ ЗАХИСТУ ЕЛЕКТРОПРИВОДІВ
Гузинський А.С., студент, Пушкар М.В., к.т.н., доц., Погромська Н.О., студентка

Вступ. При вивченні та дослідженні електроприводів необхідно приділяти увагу їхньому електричному захисту та керуванню. Надійна та безперебійна робота електродвигунів забезпечується в першу чергу належним вибором їх за номінальною потужністю та моментом, режимом роботи і формою виконання [1]. Не менше значення має також дотримання необхідних вимог і правил при складанні електричної схеми, виборі пускорегулювальної та захисної апаратури, проводів та кабелів, монтажі та експлуатації електроприводу. Навіть для електроприводів, які правильно спроектовані та експлуатуються з дотриманням всіх вимог, при їх роботі завжди залишається ймовірність виникнення аварійних режимів. Для захисту електроприводів в таких режимах використовуються різноманітні електричні апарати та елементи захисту [2]. Ці пристрої постійно модернізуються, тому актуальним питанням є ознайомлення майбутніх інженерів-електромеханіків з новими та актуальними пристроями захисту електроприводів.

Мета досліджень. Створити концепцію лабораторного практикуму для експериментального дослідження електричних апаратів та елементів захисту електроприводів з метою оновлення лабораторної бази кафедри.

Матеріали досліджень. До аварійних режимів роботи електродвигуна відносяться [3]: Багатофазні (три-і двофазні) і однофазні короткі замикання, які є найбільш небезпечними аварійними режимами в електроустановках. У більшості випадків вони виникають через пробій або пошкодження ізоляції. Струми короткого замикання іноді досягають величин, які в десятки і сотні разів більші від значення струмів нормального режиму, а їх тепловий вплив і динамічні зусилля, яким піддаються струмопровідні частини, можуть призвести до пошкодження всієї електроустановки.

КОНЦЕПЦІЯ СТВОРЕННЯ ЛАБОРАТОРНОГО КОМПЛЕКСУ ДЛЯ ДОСЛІДЖЕННЯ ЕЛЕКТРИЧНИХ АПАРАТІВ ТА ЕЛЕМЕНТІВ ЗАХИСТУ ЕЛЕКТРОПРИВОДІВ Гузинський А.С., студент, Пушкар М.В., к.т.н., доц., Погромська Н.О., студентка (pdf)

Статистика



За результатами 1 семестру

2022/2023 навчального року


Всього навчається: 137,
з них на бюджеті: 130.

Оголошення



Освітній процес у 2 семестрі 2022/23 н.р. згідно рекомендацій МОН розпочнеться з 6 лютого 2023 року в ДИСТАНЦІЙНОМУ режимі.


Останні оголошення

Партнери

Центр міжнародної освіти