ОП “Електромеханічні системи автоматизації, електропривод та електромобільність”, факультет електроенерготехніки та автоматики "КПІ ім. Ігоря Сікорського"

АВТОМАТИЗАЦІЯ ЕЛЕКТРОПРИВОДУ ПІДЙОМУ КРАНА-ШТАБЕЛЕРА

АВТОМАТИЗАЦІЯ ЕЛЕКТРОПРИВОДУ ПІДЙОМУ КРАНА-ШТАБЕЛЕРА

АВТОМАТИЗАЦІЯ ЕЛЕКТРОПРИВОДУ ПІДЙОМУ КРАНА-ШТАБЕЛЕРА
Теряєв В.І., к.т.н., доц., П’ятницький К.В., студент

Вступ. Автоматизовані склади являють собою складне господарство і широко використовуються як на стадії виробництва, так і на етапах зберігання та розподілення промислової та сільськогосподарської продукції. На даний час найбільшого поширення набули складські системи з кранами-штабелерами, за допомогою яких вантаж укладається у штабелі або на стелажі. Крани-штабелери дозволяють раціоналізувати складське господарство, зекономити виробничі площі, звільнити значну кількість допоміжних робітників, відкривають широкі можливості складування. Кран-штабелер – це підйомно-транспортна машина циклічної дії, яка пересуватися по рейках або напрямних. Кран обладнаний вертикальною стійкою, по якій переміщається вантажний підйомник.

Мета роботи. Постановка задачі проектування системи автоматизації та електроприводів для крана-штабелера, розгляд принципів роботи кранівштабелерів, формулювання вимог до автоматизованої електромеханічної системи, складання алгоритмів роботи окремих підсистем і системи комплексної автоматизації в цілому, визначення принципів технічної реалізації електромеханічної і апаратної частин системи керування краном-штабелером.

Матеріали і результати досліджень. Розрізняють мостові і стелажні крани-штабелери. У перших колона кріпиться до візка, що пересувається по мосту, у других колона змонтована на візку і пересувається по кранових коліях. Мостові крани-штабелери можуть бути опорного і підвісного типів…

Найбільшого поширення набули стелажні крани-штабелери. Стелажний кран-штабелер являє собою візок, що пересувається по рейкових шляхах у проході між двома рядами стелажів, устаткований вертикальною колоною (рамою), обладнаною напрямними для підйомної платформи, на якій встановлені вантажний захоплювач і кабіна оператора [2].

Розглянемо конструкцію та принцип роботи стелажного крана-штабелера. Даний кран обладнаний трьома електроприводами: 1. Переміщення крана-штабелера по коліям…

Робочий цикл крана-штабелера залежить від планування складу, він складається з підведення вантажного захоплення під вантаж, підйомі на невелику висоту, повороті платформи, переміщенні візка до проходу між колонами, переміщенні по проходу до потрібної секції (яке може бути поєднане з одночасним підйомом до обраного ярусу). Вантаж на вантажному захопленні зупиняється навпроти вибраної комірки, трохи вище площині стелажа.

АВТОМАТИЗАЦІЯ ЕЛЕКТРОПРИВОДУ ПІДЙОМУ КРАНА-ШТАБЕЛЕРА Теряєв В.І., к.т.н., доц., П’ятницький К.В., студент (pdf)

Статистика



За результатами 1 семестру

2022/2023 навчального року


Всього навчається: 137,
з них на бюджеті: 130.

Оголошення



Освітній процес у 2 семестрі 2022/23 н.р. згідно рекомендацій МОН розпочнеться з 6 лютого 2023 року в ДИСТАНЦІЙНОМУ режимі.


Останні оголошення

Партнери

Центр міжнародної освіти