ОП “Електромеханічні системи автоматизації, електропривод та електромобільність”, факультет електроенерготехніки та автоматики "КПІ ім. Ігоря Сікорського"

ЛІНЕАРИЗАЦІЯ ДИНАМІЧНОЇ МОДЕЛІ НАСОСНОЇ УСТАНОВКИ ДЛЯ СИНТЕЗУ СИСТЕМ КЕРУВАННЯ НАПОРОМ ТА ПРОДУКТИВНІСТЮ Потапенко О. В., магістрант, Кіселичник О. І., доцент, к.т.н.

ЛІНЕАРИЗАЦІЯ ДИНАМІЧНОЇ МОДЕЛІ НАСОСНОЇ УСТАНОВКИ ДЛЯ СИНТЕЗУ СИСТЕМ КЕРУВАННЯ НАПОРОМ ТА ПРОДУКТИВНІСТЮ

ЛІНЕАРИЗАЦІЯ ДИНАМІЧНОЇ МОДЕЛІ НАСОСНОЇ УСТАНОВКИ ДЛЯ СИНТЕЗУ СИСТЕМ КЕРУВАННЯ НАПОРОМ ТА ПРОДУКТИВНІСТЮ Потапенко О. В., магістрант, Кіселичник О. І., доцент, к.т.н.

З метою енергозбереження в насосних установках часто реалізують замкнені за напором чи продуктивністю системи автоматичного керування. Відповідно виникає необхідність проведення процедури синтезу регуляторів. Оскільки для технічної реалізації таких систем використовуються промислові перетворювачі частоти з вбудованими ПІД-регуляторами, то результатом процедури синтезу повинні бути П, ПІ або ПІД закони керування. Математична модель насосу (без привідного двигуна) описується нелінійним диференціальним рівнянням першого порядку та системою алгебраїчних рівнянь, які показують взаємозв’язок насосу та двигуна, а також напору та продуктивності.

ЛІНЕАРИЗАЦІЯ ДИНАМІЧНОЇ МОДЕЛІ НАСОСНОЇ УСТАНОВКИ ДЛЯ СИНТЕЗУ СИСТЕМ КЕРУВАННЯ НАПОРОМ ТА ПРОДУКТИВНІСТЮ Потапенко О. В., магістрант, Кіселичник О. І., доцент, к.т.н. (pdf)

Статистика



За результатами 1 семестру

2022/2023 навчального року


Всього навчається: 137,
з них на бюджеті: 130.

Оголошення



Освітній процес у 2 семестрі 2022/23 н.р. згідно рекомендацій МОН розпочнеться з 6 лютого 2023 року в ДИСТАНЦІЙНОМУ режимі.


Останні оголошення

Партнери

Центр міжнародної освіти