ОП “Електромеханічні системи автоматизації, електропривод та електромобільність”, факультет електроенерготехніки та автоматики "КПІ ім. Ігоря Сікорського"

ІМІТАЦІЙНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ЕЛЕКТРОПРИВОДА ПО СИСТЕМІ “СИЛОВИЙ ПЕРЕТВОРЮВАЧ-ДВИГУН ПОСТІЙНОГО СТРУМУ” Островерхов М.Я., доцент; Білецький О.О., бакалавр

ІМІТАЦІЙНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ЕЛЕКТРОПРИВОДА ПО СИСТЕМІ “СИЛОВИЙ ПЕРЕТВОРЮВАЧ ДВИГУН ПОСТІЙНОГО СТРУМУ”

ІМІТАЦІЙНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ЕЛЕКТРОПРИВОДА ПО СИСТЕМІ “СИЛОВИЙ ПЕРЕТВОРЮВАЧ ДВИГУН ПОСТІЙНОГО СТРУМУ” Островерхов М.Я., доцент; Білецький О.О., бакалавр

Постановка задачі імітаційного моделювання електропривода представляється наступним чином. Необхідно змоделювати систему “силовий перетворювач-двигун постійного струму” в пакеті Matlab 6.5 за допомогою блоків бібліотеки SimPowerSystems, а також основної бібліотеки Simulink на основі параметрів реальної працездатної системи. За допомогою цієї моделі можна не тільки імітувати роботу системи у просторі часу, але й виконати при необхідності аналіз. Перевагою SimPowerSystems (надалі скорочено-SPS) є можливість сполучати методи імітаційного й структурного моделювання, що на відміну від пакетів схемотехнічного моделювання , дозволяє не тільки значно спростити модель, а також підвищити її продуктивність і швидкодію.

ІМІТАЦІЙНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ЕЛЕКТРОПРИВОДА ПО СИСТЕМІ “СИЛОВИЙ ПЕРЕТВОРЮВАЧ-ДВИГУН ПОСТІЙНОГО СТРУМУ” Островерхов М.Я., доцент; Білецький О.О., бакалавр (pdf)

Статистика



За результатами 1 семестру

2022/2023 навчального року


Всього навчається: 137,
з них на бюджеті: 130.

Оголошення



Освітній процес у 2 семестрі 2022/23 н.р. згідно рекомендацій МОН розпочнеться з 6 лютого 2023 року в ДИСТАНЦІЙНОМУ режимі.


Останні оголошення

Партнери

Центр міжнародної освіти