ОП “Електромеханічні системи автоматизації, електропривод та електромобільність”, факультет електроенерготехніки та автоматики "КПІ ім. Ігоря Сікорського"

Частина 3

Загальні положення виробничої практики КПІ. Частина 3

Частина 3

10. Методичні вказівки

Загальне учбово-методичне керівництво виробничою практикою здійснює кафедра електроприводу та автоматизації промислових установок через свого представника – керівника практики від університету.
Безпосереднє керівництво роботою студентів здійснює керівник практики від підприємства. Основні обов’язки керівників практики від університету та підприємства викладені в додатках.
В період практики студенти повністю підлягають правилам внутрішнього розпорядку підприємства, включно з табельним обліком, а також несуть за результати виконуваної роботи таку ж відповідальність, як і штатні працівники.
Студент зобов’язаний щоденно заповнювати щоденник. В щоденник заносяться нотатки про виробничу та суспільну роботу студента, про лекції, екскурсії та ін.
Щоденник повинен постійно знаходитися на робочому місці студента та пред’являтися на прохання перевіряючого.
Кожну неділю щоденник перевіряється керівником практики, про що у щоденнику робиться відмітка.
Після закінчення практики в щоденник записується коротка характеристка роботи студента і рекомендована оцінка практики. Характеристика підписується керівником практики від підприємства.

11. Вимоги до звіту з практики

Зміст звіту з практики повинен бути індивідуальним. У звіті повинні бути відображені наступні питання: загальна характеритстика підприємства; технологія виробництва; характеристика продукції; опис робочих місць, на яких працював студент; інструменти та пристосування; індивідуальне завдання та результати його виконання.
В окремих розділах звіту розглядаються питання охорони праці, організації та управління виробництвом, техніко-економічним розрахункам, раціоналізаторським пропозиціям.
Звіт виконується на одній стороні паперу формату А4 (297 х 210 мм), ілюструється необхідними схемами, графіками та рисунками, оформляється у відповідності з вимогами ЄСКД і переплітається. Загальний обсяг звіту з практики може становити приблизно 10 – 30 с. Зразок титульного листа звіту з практики наведено в додатку 1.

12. Порядок проведення заліку

Диференційований залік з практики проводиться в останній робочий день практики, або в перші дні осіннього семестру. Залік проводить комісія, призначена завідувачем кафедри. До складу комісії входять керівник практики від кафедри, відповідальний за практику на кафедрі та один із доцентів кафедри.

На залік студент представляє:
– звіт з практики, підписаний керівником практики від підприємства;
– щоденник, завірений відповідними підписами та печатями.
Крім цього, на залік з переддимломної практики студент представляє зібрані матеріали відповідно для випускної бакалаврської роботи та дипломного проекту.
Під час заліку студент відповідає на запитання, пов’язані зі змістом практики, тематикою лекцій, екскурсій, індивідуального завдання.
При оцінюванні результатів практики приймається до уваги участь студента у виконанні виробничих завдань, трудова дисципліна, виконання індивідуального завдання, відповіді на запитання членів комісії по програмі практики.

Оцінки виставляються по чотирьохбальній системі і враховуються нарівні з екзаменаційними оцінками при нарахуванні стипендії та ін.

Студент, який не виконав програму практики, одержав незадовільний відгук про роботу під час практики, або незадовільну оцінку під час заліку, або самовільно припинивший проходження практики, направляється на практику повторно (якщо це можливо), або відраховується з університету.

Статистика



За результатами 1 семестру

2022/2023 навчального року


Всього навчається: 137,
з них на бюджеті: 130.

Оголошення



Освітній процес у 2 семестрі 2022/23 н.р. згідно рекомендацій МОН розпочнеться з 6 лютого 2023 року в ДИСТАНЦІЙНОМУ режимі.


Останні оголошення

Партнери

Центр міжнародної освіти