ОП “Електромеханічні системи автоматизації, електропривод та електромобільність”, факультет електроенерготехніки та автоматики "КПІ ім. Ігоря Сікорського"

ПРО СТАБІЛІЗАЦІЮ ЕЛЕКТРОМАГНІТНОГО ПІДВІСУ МЕТОДОМ ПОСЛІДОВНОЇ КОРЕКЦІЇ

ПРО СТАБІЛІЗАЦІЮ ЕЛЕКТРОМАГНІТНОГО ПІДВІСУ МЕТОДОМ ПОСЛІДОВНОЇ КОРЕКЦІЇ

ПРО СТАБІЛІЗАЦІЮ ЕЛЕКТРОМАГНІТНОГО ПІДВІСУ МЕТОДОМ ПОСЛІДОВНОЇ КОРЕКЦІЇ
Теряєв В.І., к.т.н., доц., Лабенський В.В., Колісник Р.В., магістранти

Послідовна корекція з підпорядкованим регулюванням координат широко використовується при побудові замкнених систем автоматичного керування.
Системи з послідовною корекцією вигідно відрізняються від інших систем автоматичного регулювання, особливо при складних структурах об’єкта регулювання, великому числі регульованих змінних і високих вимогах до якості регулювання. Прості та зручні для практики принципи розрахунку і налаштування контурів дозволяють навіть при значних погрішностях у визначенні динамічних параметрів об’єкта регулювання одержати цілком працездатну систему управління. Їх перевагою є також можливість обмеження будь-якої з регульованих змінних на заданому рівні.
У процесі синтезу та налаштування система автоматичного управління з послідовною корекцією розбивається на ряд контурів, кількість яких дорівнює числу регульованих змінних системи. Так, наприклад, в електроприводах постійного струму такими параметрами можуть бути: напруга перетворювача, струм якірного кола, момент, швидкість обертання валу електродвигуна, кутове або лінійне переміщення органів робочої машини тощо. Головною регульованою координатою СПР є величина, яка визначає ціль автоматичного регулювання. Для системи стабілізації швидкості такою величиною є швидкість, в системах позиціювання – кутове або лінійне переміщення тощо.

ПРО СТАБІЛІЗАЦІЮ ЕЛЕКТРОМАГНІТНОГО ПІДВІСУ МЕТОДОМ ПОСЛІДОВНОЇ КОРЕКЦІЇ Теряєв В.І., к.т.н., доц., Лабенський В.В., Колісник Р.В., магістранти (pdf)

Статистика



За результатами 1 семестру

2022/2023 навчального року


Всього навчається: 137,
з них на бюджеті: 130.

Оголошення



Освітній процес у 2 семестрі 2022/23 н.р. згідно рекомендацій МОН розпочнеться з 6 лютого 2023 року в ДИСТАНЦІЙНОМУ режимі.


Останні оголошення

Партнери

Центр міжнародної освіти