ОП “Електромеханічні системи автоматизації, електропривод та електромобільність”, факультет електроенерготехніки та автоматики "КПІ ім. Ігоря Сікорського"

Елементи та апарати електромеханічних систем та електроприводів

Назва навчальної дисципліни (освітнього компоненту) Елементи та апарати електромеханічних систем та електроприводів
НПП, що забезпечують викладання М.В. Пушкар
Контактні телефони та посилання на соціальні мережі НПП Вказані в кампусі
Короткий опис дисципліни (програмні цілі) Предметом навчальної дисципліни є закони перетворення енергії в елементах електромеханічних систем та електроприводів з метою керування рухом виконуючих органів робочих машин.

Метою дисципліни є вивчення основ теорії та принципів роботи засобів автоматизації, ознайомлення з будовою, характеристиками, принципами технічної реалізації та елементною базою керуючих, перетворювальних та інформаційно-вимірювальних пристроїв електропривода.

Форми та технології навчання Classroom.google, meet.google, telegram.
Посилання на робочу програму (силабус) та РСО Вказані в кампусі
Посилання на ресурс, де розміщені навчальні матеріали Надається викладачем через Telegram канал групи

Про дисципліну ” Елементи та апарати електромеханічних систем та електроприводів “

Навчальна дисципліна” Елементи та апарати електромеханічних систем та електроприводів ” належить до циклу “Професійної та практичної підготовки”.

Елементи та апарати електромеханічних систем та електроприводів

Предмет навчальної дисципліни: закони перетворення енергії в елементах електромеханічних систем та електроприводів з метою керування рухом виконуючих органів робочих машин.

Міждисциплінарні зв’язки: дисципліна “Елементи електромеханічних систем та електроприводів” базується на курсах “Теоретичні основи електротехніки”, “Електроніка та мікросхемотехніка”, “Електричні машини”, “Електричні апарати”, “Вища математика та забезпечує оволодіння дисциплінами “Теорія автоматичного керування”, “Теорія електропривода”, “Силові перетворювачі ЕМС”, “Автоматизація технологічних процесів, установок і комплексів”, “Автоматизація електромеханічних систем”, “Електромеханічні системи автоматизації в металообробці та машинобудуванні”, “Електромеханічні системи автоматизації загальнопромислових механізмів” та ін.

Метою дисципліни “Елементи електромеханічних систем та електроприводів” є вивчення основ теорії і принципів роботи засобів автоматизації, ознайомлення з побудовою, характеристиками, принципами технічної реалізації та елементною базою керуючих, перетворювальних, інформаційно-вимірювальних пристроїв електропривода.

В процесі вивчення дисципліни студенти набувають: знання принципів роботи, характеристик, статичних та динамічних властивостей, особливостей використання елементів автоматизованого електропривода; вміння здійснювати вибір, налагодження та дослідження засобів автоматизації, досвід та навички практичної роботи з елементами автоматизованих електромеханічних систем.

Засвоєння теоретичної та практичної частин програми надає можливість студентам та майбутнім спеціалістам самостійно виконувати розробку та модернізацію елементів автоматизованого електропривода, здійснювати їх вибір та налагодження, виконувати проектування систем автоматизації.

Статистика



За результатами 1 семестру

2022/2023 навчального року


Всього навчається: 137,
з них на бюджеті: 130.

Оголошення



Освітній процес у 2 семестрі 2022/23 н.р. згідно рекомендацій МОН розпочнеться з 6 лютого 2023 року в ДИСТАНЦІЙНОМУ режимі.


Останні оголошення

Партнери

Центр міжнародної освіти