ОП “Електромеханічні системи автоматизації, електропривод та електромобільність”, факультет електроенерготехніки та автоматики "КПІ ім. Ігоря Сікорського"

Повністю електричний літак Rolls-Royce

Повністю електричний літак Rolls-Royce

Перший повністю електричний літак Rolls-Royce завершив свій перший політ, пролетівши над небом у Великобританії близько 15 хвилин.

У своїй заяві компанія заявила, що поїздка літака в середу ознаменувала «початок інтенсивного етапу випробувань польотів», який передбачає збір даних про продуктивність його електроенергії та рухової системи.

За даними Rolls-Royce, літак, який отримав назву “Дух інновацій”, має електричний двигун потужністю 400 кВт, “з найбільш щільним акумулятором, який коли-небудь збирався для літака”. Зрештою, компанія хоче, щоб швидкість літака перевищила 300 миль/год.

Компанія заявила, що “дух інновацій” є результатом програми під назвою ACCEL, або Прискорення електрифікації польоту. Інші партнери в ініціативі включають YASA та Electroflight. YASA є дочірньою компанією Mercedes-Benz.

В даний час кілька авіабудівних компаній вивчають можливість виробництва електричних літаків, оскільки авіаперевезення та вантажі спричиняють більшу кількість викидів вуглецю.

За даними Міжнародного енергетичного агентства, викиди вуглекислого газу з авіації в 2019 році досягли майже 1 Гт, що становить близько 2,8% світових викидів CO2 від спалювання викопного палива.

З точки зору фінансування, 50% надійшло від Інституту аерокосмічних технологій у партнерстві з Департаментом уряду Великобританії з питань бізнесу, енергетики та промислової стратегії та Інновацій Великобританії.

Забігаючи наперед, Rolls-Royce, що належить BMW, буде використовувати та застосовувати технології від ACCEL у продуктах, пов’язаних з пасажирськими літаками та ринками вертикального зльоту та посадки.

Поряд з виробником літаків Tecnam, Rolls-Royce також співпрацює з авіакомпанією Wideroe зі штаб-квартирою в Норвегії над постачанням “повністю електричного пасажирського літака для приміського ринку”.

Посилання:

  1. https://www.cnbc.com/2021/09/16/all-electric-aircraft-from-rolls-royce-completes-maiden-flight.html
  2. https://www.engadget.com/rolls-royces-all-electric-aircraft-completes-15-minute-maiden-voyage-143051424.html?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly9kdWNrZHVja2dvLmNvbS8&guce_referrer_sig=AQAAABk93R3sc8pRqUf5UgplalTiAe1aSOCZ4iSqoNMPeFEylVGh-zBmHDrtlFKDnsFeDYZnL25b7wePmVWgaFUtCO62011YA5Cv6ggoX2fyIim_H54DJzoyQLzleEdXSHbQC_TpkHrceprIwZYwXHvIV9HNvBeXKfmrZb1cwGQ6UQRn
  3. https://hypebeast.com/2021/9/rolls-royce-all-electric-aircraft-test-flight
  4. https://www.livemint.com/companies/news/rolls-royce-s-all-electric-aircraft-completes-15-minute-maiden-flight-11631942708293.html
Similar posts
  • Збори трудового колективу кафедри Збори трудового колективу кафедри 1 квітня відбулися збори трудового колективу кафедри автоматизації електромеханічних систем та електропривода Національного технічного університету Украіни “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”. На зборах висунуто та обговорено кандидатури до участі у конкурсі на посаду ректора університету. За результатами таємного голосування висунуто для участі у конкурсі на посаду ректора Національного технічного університету [...]
  • Інженерний тиждень “KPISchool&#... Інженерний тиждень “KPISchool” на кафедрі АЕМС ЕП Викладачі кафедри АЕМС-ЕП взяли активну участь у Інженерному тижні “KPISchool”, який традиційно проводиться протягом весняних канікул для учнів 8-11 класів. Заняття відбулося 25 березня 2024 року за темою “Електромобілі, роботи та 3D-принтери: будова і функціонування”. Асистент Ганна Землянухіна ознайомила учнів з конструкцією і принципом роботи демонстраційного робота та [...]
  • Участь у Другому міжнародному воркшоп... Участь у Другому міжнародному воркшопі «Advances in Civil Aviation Systems Development» 26 березня 2024 доц. кафедри автоматизації електромеханічних систем та електроприводу НТУУ “КПІ імені Ігоря Сікорського” Волянський Р.С. прийняв участь у Другому міжнародному воркшопі «Advances in Civil Aviation Systems Development» (http://www.ans.nau.edu.ua/acasd/), який було організованому на базі Факультету аеронавігації, електроніки та телекомунікацій НАУ. Доповідь “MODIFIED CHUA’S [...]
  • Перелік освітніх компонентів, підгото... Перелік освітніх компонентів, підготовка за якими у другому семестрі 2023-2024 н.р. буде здійснюватися в очному режимі Шановні здобувачі та колеги, у вкладеному файлі знаходиться інформація щодо освітніх компонентів, за якими кафедра автоматизації електромеханічних систем та електроприводу у другому семестрі 2023-2024 н.р. планує здійснювати практичну підготовку з окремих видів занять в очному [...]
  • Участь у The 3rd International Works... Участь у Міжнародному ІТ-семінарі “The 3rd International Workshop on Information Technologies: Theoretical and Applied Problems (ITTAP-2023)” Викладачі кафедри взяли участь у Міжнародному ІТ-семінарі «The 3rd International Workshop on Information Technologies: Theoretical and Applied Problems (ITTAP-2023)», що відбувся 22-24 листопада в м. Тернопіль. Представлена доповідь «Neural network based estimator of the electrode deviation in robotic welding [...]

Статистика



За результатами 1 семестру

2022/2023 навчального року


Всього навчається: 137,
з них на бюджеті: 130.

Оголошення



Освітній процес у 2 семестрі 2022/23 н.р. згідно рекомендацій МОН розпочнеться з 6 лютого 2023 року в ДИСТАНЦІЙНОМУ режимі.


Останні оголошення

Партнери

Центр міжнародної освіти