ОП “Электромеханические системы автоматизации, электропривод и электромобильность”,факультет электроэнерготехники и автоматики "КПИ им. Игоря Сикорского"

Стажування в університеті Ворика

Стажування в університеті Ворика Дмитра Родькіна

Доброго дня. Мене звати Родькін Дмитро. Я студент 6 курсу кафедри АЕМС-ЕП. З 20 серпня я перебуваю у Великій Британії як студент по обміну за програмою “Еразмус+”. Програма передбачає наукове стажування в Університеті Ворика (University of Warwick) протягом 4 місяців. Тема наукової роботи – “Створення адаптивного алгоритму керування синхронною явнополюсною машиною з врахуванням насичення”. В цій статті я розповім про свої враження від першої половини подорожі. Стажування в університеті Ворика Дмитра Родькіна.

Перші враження від Англії

Прилетівши в аеропорт у Бірмінгемі, нам з напарником необхідно було приїхати до Ковентрі і вже звідси дістатись до кампусу університету. Подорож ми здійснили на всесвітньовідомому двоповерховому автобусі. Вигляд з другого поверху вражає (на відео – вид з другого поверху автобусу коли ми проїжджали центр міста Кенілворс (Kenilworth)).

Але більше мене вразила велика кількість надзвичайно яскравих зелених газонів.

Стажування в університеті Ворика Дмитра Родькіна, каф. АЕМС-ЕП

Люди в більшості живуть в невеликих двоповерхових будинках. В одному такому будинку приблизно по чотири “квартири”. Структура міста відрізняється від українського. Тут у міст є чітко сформований центр, з великою кількістю магазинів, кафе. Навколо центру знаходяться спальні райони, де протягом багатьох кілометрів можна не зустріти жодного магазину. Тому в супермаркетах, особливо в суботу, можна побачити як люди купують просто величезну кількість продуктів харчування.

Про університет

Університет Ворика знаходиться біля міста Ковентрі в самому центрі Великої Британії. В кампусі наявні корпуси, гуртожитки, кафе, магазини, спортивний комплекс, лікарня, пральня – тобто все що може знадобитись студенту під час навчання.

Корпуси дуже відрізняються від тих, що є в українських університетах. Замість високих та широких коридорів з великими кабінетами, тут вузькі та низькі коридори, з великою кількістю малих кабінетиків. Це дає змогу зручно вмістити велику кількість персоналу та викладачів в порівняно малих корпусах.

На початку навчання кожен студент отримує власну ID-карту, яка слугує пропуском до відповідних лабораторій та до спортивного центру у разі наявності абонементу. Існує також можливість класти кошти на цю картку для отримання знижки в місцевих кафе. Також студент отримує аккаунт та електронну пошту в університетській базі. Майже будь-які питання можуть бути вирішені шляхом електронної переписки з відповідним органом. Регiстрація на будь-які заходи, заявка на проживання в гуртожитку – все відбувається в електронному вигляді.

Оскільки метою нашого перебування є не тільки навчання, а і наукове стажування, нам надали доступ до комп’ютерів та тестової установки в лабораторії “Power and Control Systems Research Laboratory”. Для доступу до комп’ютеру необхідно ввести данні отриманого аккаунту. Для завантаження будь-якого програмного забезпечення необхідно просто знайти його в списку та натиснути Install.

Більшість людей, що працюють в лабораторії – аспіранти. Чіткого графіку роботи не існує, деякі працюють з дому. Головне, щоб людина виконувала роботу та показувала результат. Більшість працює в лабораторії приблизно з 9 до 17-18 години з понеділка по п’ятницю. Зустріч з керівником відбувається зазвичай 1 раз на тиждень, більшість часу аспірант працює самостійно.

Про гуртожиток

В кампусі є велика кількість гуртожитків, які відрізняються за ціною та зручністю. В найпростішому гуртожитку студент має власну кімнату, де знаходиться стіл, ліжко, шафа, тумбочка. Душ та туалет студент ділить з 6-тьма студентами, кухню – з 12-тьма. Найбільш дорогі гуртожитки більш схожі на квартири.

Про людей

Люди дуже ввічливі, завжди раді допомогти. Якщо ти виглядаєш загубленим, або не знаєш куди йти, то часто до тебе підходять і запитують, чи не потрібна тобі допомога.

З повагою, Дмитро Родкін.

Також прикріплюю додаткові фото.

Similar posts
  • День відкритих дверей 18 травня 2024 Факультет електроенерготехніки та автоматики запрошує всіх охочих на День відкритих дверей Розмірковуєш, яку спеціальність обрати? Як щодо спеціальності від якої залежить комфорт людства та робота всіх галузей? 141 спеціальність відкриває світ електротехнічних, енергетичних та електромеханічних явищ. Цікавишся, що потрібно зробити, щоб забезпечити стабільне та безперебійне живлення осель, підприємств та промисловості? Або як здійснюється моніторинг роботи [...]
  • Збори трудового колективу кафедри Збори трудового колективу кафедри 1 квітня відбулися збори трудового колективу кафедри автоматизації електромеханічних систем та електропривода Національного технічного університету Украіни “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”. На зборах висунуто та обговорено кандидатури до участі у конкурсі на посаду ректора університету. За результатами таємного голосування висунуто для участі у конкурсі на посаду ректора Національного технічного університету [...]
  • Інженерний тиждень “KPISchool&#... Інженерний тиждень “KPISchool” на кафедрі АЕМС ЕП Викладачі кафедри АЕМС-ЕП взяли активну участь у Інженерному тижні “KPISchool”, який традиційно проводиться протягом весняних канікул для учнів 8-11 класів. Заняття відбулося 25 березня 2024 року за темою “Електромобілі, роботи та 3D-принтери: будова і функціонування”. Асистент Ганна Землянухіна ознайомила учнів з конструкцією і принципом роботи демонстраційного робота та [...]
  • Участь у Другому міжнародному воркшоп... Участь у Другому міжнародному воркшопі «Advances in Civil Aviation Systems Development» 26 березня 2024 доц. кафедри автоматизації електромеханічних систем та електроприводу НТУУ “КПІ імені Ігоря Сікорського” Волянський Р.С. прийняв участь у Другому міжнародному воркшопі «Advances in Civil Aviation Systems Development» (http://www.ans.nau.edu.ua/acasd/), який було організованому на базі Факультету аеронавігації, електроніки та телекомунікацій НАУ. Доповідь “MODIFIED CHUA’S [...]
  • Перелік освітніх компонентів, підгото... Перелік освітніх компонентів, підготовка за якими у другому семестрі 2023-2024 н.р. буде здійснюватися в очному режимі Шановні здобувачі та колеги, у вкладеному файлі знаходиться інформація щодо освітніх компонентів, за якими кафедра автоматизації електромеханічних систем та електроприводу у другому семестрі 2023-2024 н.р. планує здійснювати практичну підготовку з окремих видів занять в очному [...]

Статистика



По результатам 1 семестра

2022/2023 учебного года


Всего студентов: 137,
из них на бюджете: 130.

Партнёры

Центр международного образования