ОП “Электромеханические системы автоматизации, электропривод и электромобильность”,факультет электроэнерготехники и автоматики "КПИ им. Игоря Сикорского"

Наукова конференція Smart Grid-13

Науково практична конференція Smart Grid каф. АЕМС-ЕП 

10 січня 2013 відбулася спільна науково практична конференція Smart Grid , організована НТУУ «КПІ», компанією «Сіменс Україна» та Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ). Основною темою для обговорення учасниками стали технології Smart Grid, так званих «розумних» мереж.

Їх впровадження дозволяє збільшити ефективність виробництва і споживання енергії, а також скоротити витрати при її генерації, передачі та споживанні.Актуальність цієї теми позначив у своєму вступному слові Антон Вірт, керівник програми GIZ:«Smart Grid – це частина нової економіки, зелені технології з величезним потенціалом. На жаль, сьогодні подібні інновації обговорюються більше з технологічної точки зору, а про їх економічному потенціалі ніхто не говорить ».У перспективі використання інтелектуальних мереж для розподілу електроенергії повинно посприяти вирішенню світових проблем в енергетиці, економіці та екології.

Метою цієї конференції стало об’єднання технологічного «ноу-хау» Siemens в сфері інтелектуальних мереж, наукових розробок НТУУ «КПІ» та популяризація цих знань, зокрема за сприяння Німецького товариства міжнародного співробітництва.Конференція була відкрита доповіддю Олега Храпатія, начальника відділу «Автоматизації та управління енергомережами».

Олег поділився з учасниками професійним досвідом у сфері «розумного обліку» – Smart Metering від Siemens.Продовжив тему раціонального розподілу енергії Павло Медведєв, фахівець із збуту відділу «Техніка середньої напруги», виступивши здоповіддю «Розподіл енергії по вторинному рівню 6-24 кВ». Він зазначив, що основні труднощі в цій області, пов’язані в першу чергу із застарілими електричними мережами та необхідністю значних витрат на модернізацію і заміну електрообладнання для розподілу енергії середньої напруги.

На завершення практичних доповідей від «Сіменс Україна» виступив Павло Бакулін, фахівець із збуту відділу «Техніка низької напруги», презентувавши учасникамтему «Визначення потенціалу економії за допомогою безперервного моніторингу потоків енергії».Виступи співробітників «Сіменс Україна» були доповнені презентаціями наукових разработкок НТУУ «КПІ».

Зокрема, проф. Сергій Пересада, завідувач кафедри автоматизації електромеханічних систем та електроприводу, представив доповідь на тему «Електромеханічне перетворення енергії в глобальній проблемі енергозбереження», проф. Євген Бардік, завідувач кафедри електричних станцій, поділився розробками на тему «Оцінка ризику виникнення аварійної ситуації в підсистемі ЕЕС при відмовах електроустаткування в умовах нечіткої інформації».

Інтелектуальні електромережі мають величезний потенціал, і експерти прогнозують гарні результати їх впровадження. Поступово дані рішення починають впроваджуватися і на території СНД. У зв’язку з цим учасники конференції дійшли висновку, що для просування технологій Smart Grid необхідна близька кооперація приватного та державного секторів з науковими і технологічними інститутами.

В подальшому планується продовжити співпрацю між компанією Siemens та кафедрою автоматизації електромеханічних систем та електроприводу і кафедрою електричних станцій щодо нових розробок в цій сфері.

Similar posts
  • Участь у Другому міжнародному воркшоп... Участь у Другому міжнародному воркшопі «Advances in Civil Aviation Systems Development» 26 березня 2024 доц. кафедри автоматизації електромеханічних систем та електроприводу НТУУ “КПІ імені Ігоря Сікорського” Волянський Р.С. прийняв участь у Другому міжнародному воркшопі «Advances in Civil Aviation Systems Development» (http://www.ans.nau.edu.ua/acasd/), який було організованому на базі Факультету аеронавігації, електроніки та телекомунікацій НАУ. Доповідь “MODIFIED CHUA’S [...]
  • Лекція від підприємства-партнера факу... Лекція від підприємства-партнера факультету ФЕА – компанії VectorVS В четвер 7 грудня 2023 року відбулась лекція від підприємства-партнера нашого факультету для студентів кафедри автоматизації електромеханічних систем та електроприводу від компанії VectorVS. Спікер-експерт Олександр Литовченко, який є випускником КПІ 2007 року, для студентів 1 курсу магістратури в очному режимі провів  дуже цікаву лекцію на тему ««Енергозберігаючі [...]
  • Курси в Рочестерському університеті (... Курси в Рочестерському університеті (Нью-Йорк, США) З цього року студенти кафедри мають шанс безкоштовно проходити онлайн-курси в Рочестерському університеті технологій (Roschester Institute of Technology, RIT), NY. Студенти бакалаврату, які успішно пройшли курси Теорії автоматичного керування (студенти 3-4 курсів), а також студенти магістратури можуть пройти курс Мехатроніки, а студенти магістратури і аспірантури можуть подаватися на курси [...]
  • КОНКУРСИ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ НАУК У... КОНКУРСИ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ НАУК УКРАЇНИ У 2022 РОЦІ Національна академія наук України оголошує конкурси, які будуть проводитись у 2022 році, а саме: на здобуття премій для молодих учених і студентів закладів вищої освіти за найкращі наукові роботи в галузі природничих, технічних і соціогуманітарних наук; на здобуття премій імені видатних учених України; на здобуття Золотої медалі [...]
  • Наука для відновлення Наука для відновлення – інтерв’ю Японський журналіст Хірокі Вада, який працює у загальнонаціональній газеті Японії The Mainichi, поспілкувався із заступником декана з навчально-виховної роботи факультету електроенерготехніки та автоматики (ФЕА), доц. к.т.н. кафедри автоматизації електромеханічних систем та електроприводу Миколою Пушкарем та аспіранткою і молодою викладачкою кафедри Ганною Землянухіною на тему “наука для відновлення”. Викладачі розповіли японському [...]

Статистика



По результатам 1 семестра

2022/2023 учебного года


Всего студентов: 137,
из них на бюджете: 130.

Объявления



Образовательный процесс во втором семестре

С целью предотвращения распротранения COVID-19, учитывая ухудшение эпидемиологической ситуации, согласован и опубликован Приказ НОН/29/2022 от 26.01.2022 «Про организационные меры для предотвращения распространению коронавируса COVID19» . Семестр начинается в дистанционном режиме, решение о переходе в смешанный режим принимается в конце каждого месяца. На текущий момент, дистанционный режим продлён до 19.03.2022.


Последние объявления




Партнёры

Центр международного образования