ОП “Електромеханічні системи автоматизації, електропривод та електромобільність”, факультет електроенерготехніки та автоматики "КПІ ім. Ігоря Сікорського"

МАТЕМАТИЧНА МОДЕЛЬ ЕЛЕКТРОМАГНІТА СИСТЕМИ МАГНІТНОГО ПІДВІШУВАННЯ Теряєв В.І., доц.; Бурлака О.П., магістрант

МАТЕМАТИЧНА МОДЕЛЬ ЕЛЕКТРОМАГНІТА СИСТЕМИ МАГНІТНОГО ПІДВІШУВАННЯ

МАТЕМАТИЧНА МОДЕЛЬ ЕЛЕКТРОМАГНІТА СИСТЕМИ МАГНІТНОГО ПІДВІШУВАННЯ Теряєв В.І., доц.; Бурлака О.П., магістрант

Відомо, що повне магнітне підвішування тіл, яке також називають левітацією у магнітному полі, неможливо здійснити, користуючись статичними (що не перебувають у русі) постійними магнітами або нерегульованими електромагнітами постійного струму. Подібна система завжди нестабільна, і ця нестабільність підсилюється при найменшому зовнішньому впливі. В XIX столітті цей факт був доведений у теоремі Ірншоу, згідно з якою система нерухомих тіл, взаємодіючих між собою із силою (притягування або відштовхування), обернено пропорційною квадрату відстані між ними, не може утворювати стійкої врівноваженої системи.

Стосовно магнітного підвішування теорему Ірншоу можна використовувати тільки для систем, які складаються з постійних магнітів або електромагнітів постійного струму, що перебувають у спокої.

МАТЕМАТИЧНА МОДЕЛЬ ЕЛЕКТРОМАГНІТА СИСТЕМИ МАГНІТНОГО ПІДВІШУВАННЯ Теряєв В.І., доц.; Бурлака О.П., магістрант (pdf)

Статистика



За результатами 1 семестру

2022/2023 навчального року


Всього навчається: 137,
з них на бюджеті: 130.

Оголошення



Освітній процес у 2 семестрі 2022/23 н.р. згідно рекомендацій МОН розпочнеться з 6 лютого 2023 року в ДИСТАНЦІЙНОМУ режимі.


Останні оголошення

Партнери

Центр міжнародної освіти