ОП “Електромеханічні системи автоматизації, електропривод та електромобільність”, факультет електроенерготехніки та автоматики "КПІ ім. Ігоря Сікорського"

МОДЕРНІЗОВАНА СИСТЕМА КЕРУВАННЯ ПРОМИСЛОВОГО РОБОТА РФ-202м Клименко О.А., магістрант, Ковбаса С.М., доцент, к.т.н.

МОДЕРНІЗОВАНА СИСТЕМА КЕРУВАННЯ ПРОМИСЛОВОГО РОБОТА РФ 202м

МОДЕРНІЗОВАНА СИСТЕМА КЕРУВАННЯ ПРОМИСЛОВОГО РОБОТА РФ 202м Клименко О.А., магістрант, Ковбаса С.М., доцент, к.т.н.

У сучасному світі все більшого розповсюдження набуває тенденція заміни людської праці системами різноманітних роботів та механізмів. Найчастіше це стосується випадків коли потрібно виконувати однотипну, монотонну роботу, або коли умови праці є небезпечними для здоров’я людини. Один з представників промислових роботів є РФ-202м, призначений для виконання навантажувально-розвантажувальних робіт, входить до складу лабораторного обладнання кафедри АЕМС-ЕП НТУУ «КПІ». Даний робот належить до класу промислових роботів із пневмоприводом, основними перевагами яких є можливість роботи від центральної пневмомагістралі, простота керування та велика питома потужність. Проте застаріла, та в більшості випадків непрацездатна, система керування не дозволяє застосовувати по призначенню РФ-202м, при цьому всі інші складові є працездатними до використання.

МОДЕРНІЗОВАНА СИСТЕМА КЕРУВАННЯ ПРОМИСЛОВОГО РОБОТА РФ-202м Клименко О.А., магістрант, Ковбаса С.М., доцент, к.т.н.(pdf)

Статистика



За результатами 1 семестру

2022/2023 навчального року


Всього навчається: 137,
з них на бюджеті: 130.

Оголошення



Освітній процес у 2 семестрі 2022/23 н.р. згідно рекомендацій МОН розпочнеться з 6 лютого 2023 року в ДИСТАНЦІЙНОМУ режимі.


Останні оголошення

Партнери

Центр міжнародної освіти