ОП “Електромеханічні системи автоматизації, електропривод та електромобільність”, факультет електроенерготехніки та автоматики "КПІ ім. Ігоря Сікорського"

ФУНКЦІОНАЛЬНА СХЕМА СИСТЕМИ АВТОМАТИЧНОГО КЕРУВАННЯ ПРОМИСЛОВИМ КОНДИЦІОНЕРОМ З РЕЦИРКУЛЯЦІЄЮ ПОВІТРЯ Шибіко В.С., магістрант, Кіселичник О.І., доцент, к.т.н.

ФУНКЦІОНАЛЬНА СХЕМА СИСТЕМИ АВТОМАТИЧНОГО КЕРУВАННЯ ПРОМИСЛОВИМ КОНДИЦІОНЕРОМ З РЕЦИРКУЛЯЦІЄЮ ПОВІТРЯ

ФУНКЦІОНАЛЬНА СХЕМА СИСТЕМИ АВТОМАТИЧНОГО КЕРУВАННЯ ПРОМИСЛОВИМ КОНДИЦІОНЕРОМ З РЕЦИРКУЛЯЦІЄЮ ПОВІТРЯ Шибіко В.С., магістрант, Кіселичник О.І., доцент, к.т.н.

На даний час актуальним питанням є впровадження енергозберігаючих технологій в народне господарство. Одним з об’єктів керування, де можливе суттєве енергозбереження, є промисловий кондиціонер, адже технологія одночасного керування температурою та вологістю повітря передбачає “алогічне” поєднання попереднього політропічного або адіабатичного його охолодження з наступним нагріванням. Таким чином, прямоточні системи кондиціювання є високоенергозатратними і значна частина цієї енергії в буквальному розумінні викидається в атмосферу. Санітарні норми та правила дозволяють для цілої низки приміщень використання рециркуляції повітря. У цьому випадку параметри вхідного повітря кондиціонера суттєво ближче до заданих і економиться певна частина енергії на його обробку. Проте, дещо ускладнюється задача автоматичного керування через появу додаткового зворотного зв’язку в об’єкті керування через канал рециркуляції повітря.

ФУНКЦІОНАЛЬНА СХЕМА СИСТЕМИ АВТОМАТИЧНОГО КЕРУВАННЯ ПРОМИСЛОВИМ КОНДИЦІОНЕРОМ З РЕЦИРКУЛЯЦІЄЮ ПОВІТРЯ Шибіко В.С., магістрант, Кіселичник О.І., доцент, к.т.н. (pdf)

Статистика



За результатами 1 семестру

2022/2023 навчального року


Всього навчається: 137,
з них на бюджеті: 130.

Оголошення



Освітній процес у 2 семестрі 2022/23 н.р. згідно рекомендацій МОН розпочнеться з 6 лютого 2023 року в ДИСТАНЦІЙНОМУ режимі.


Останні оголошення

Партнери

Центр міжнародної освіти