ОП “Електромеханічні системи автоматизації, електропривод та електромобільність”, факультет електроенерготехніки та автоматики "КПІ ім. Ігоря Сікорського"

ПОСТАНОВКА ЗАДАЧ АВТОМАТИЗАЦІЇ МЕХАНІЗОВАНОГО ГАРАЖНОГО КОМПЛЕКСА

ПОСТАНОВКА ЗАДАЧ АВТОМАТИЗАЦІЇ МЕХАНІЗОВАНОГО ГАРАЖНОГО КОМПЛЕКСА

ПОСТАНОВКА ЗАДАЧ АВТОМАТИЗАЦІЇ МЕХАНІЗОВАНОГО ГАРАЖНОГО КОМПЛЕКСА
Теряєв В.І., к.т.н., доц., Хенхао Сун, магістрант

У більшості розвинених країн урбанізація стає всепоглинаючою. Одночасно спостерігається стрімке зростання рівня автомобілізації, що посилює проблеми сучасних міст, пов’язані із забезпеченням стоянками та гаражами. За статистичними даними легкові автомобілі приватних власників у містах знаходяться в дорозі в середньому до 10% часу, а решту часу стоять на автостоянках або на вулицях, займаючи великі площі і ускладнюючи роботу міського транспорту.
Незважаючи на складність і високу вартість обладнання, механізований гараж або паркінг займає в 5 разів менше місця, ніж рамповий, він є кращим варіантом для щільної міської забудови. На 100 кв. метрах площі можна розмістити до 60 автомобілів. Ще один вагомий плюс для тих, хто постійно поспішає – парковка автомобіля в механізованому багаторівневому гаражі автоматизована і займає набагато менше часу, ніж в звичайному. Тому актуальним стає будівництво автоматизованих паркінгів і гаражів, які представляють собою багаторівневі автомобільні стоянки вбудованого, підземного і надземного типу [1, 2].

ПОСТАНОВКА ЗАДАЧ АВТОМАТИЗАЦІЇ МЕХАНІЗОВАНОГО ГАРАЖНОГО КОМПЛЕКСА Теряєв В.І., к.т.н., доц., Хенхао Сун, магістрант (pdf)

Статистика



За результатами 1 семестру

2022/2023 навчального року


Всього навчається: 137,
з них на бюджеті: 130.

Оголошення



Освітній процес у 2 семестрі 2022/23 н.р. згідно рекомендацій МОН розпочнеться з 6 лютого 2023 року в ДИСТАНЦІЙНОМУ режимі.


Останні оголошення

Партнери

Центр міжнародної освіти