ОП “Электромеханические системы автоматизации, электропривод и электромобильность”,факультет электроэнерготехники и автоматики "КПИ им. Игоря Сикорского"

КОМП’ЮТЕРНИЙ ПРАКТИКУМ З ВИВЧЕННЯ ПРИНЦИПІВ СТВОРЕННЯ ЛЮДИНО-МАШИННОГО ІНТЕРФЕЙСУ В ПРОГРАМНОМУ СЕРЕДОВИЩІ VIJEO DESIGNER

КОМП’ЮТЕРНИЙ ПРАКТИКУМ З ВИВЧЕННЯ ПРИНЦИПІВ СТВОРЕННЯ ЛЮДИНО-МАШИННОГО ІНТЕРФЕЙСУ В ПРОГРАМНОМУ СЕРЕДОВИЩІ VIJEO DESIGNER

КОМП’ЮТЕРНИЙ ПРАКТИКУМ З ВИВЧЕННЯ ПРИНЦИПІВ СТВОРЕННЯ ЛЮДИНО-МАШИННОГО ІНТЕРФЕЙСУ В ПРОГРАМНОМУ СЕРЕДОВИЩІ VIJEO DESIGNER
Король С.В., к.т.н., доц. Воят Г.Я., магістрант, Юськів В.Р., магістрант

Вступ. Активні темпи розвитку автоматизації та розширення меж її застосування в різних галузях людської діяльності вимагає налагодити та спростити процес взаємодії людини з автоматикою. Одним із ключових елементів в цій взаємодії є інтерфейс, який використовується для контролю та диспетчеризації. Якісний графічний інтерфейс забезпечить чітку і зрозумілу візуалізацію процесу, що дозволить оператору швидко приймати ефективні та обґрунтовані управляючі рішення. Графічні панелі оператора дозволяють створити компактний, надійний, зручний і зрозумілий інтерфейс оператора в умовах промислового середовища. Отже, кожному інженеру, який працює в області автоматизації, необхідні навики створення людино-машинного інтерфейсу.

Мета роботи. Розробка концепції комп’ютерного практикуму для вивчення принципів створення людино-машинного інтерфейсу в програмному середовищі Vijeo Designer.

Матеріали досліджень. Принципи створення людино-машинного інтерфейсу для сучасних систем автоматизації пропонується вивчати під час лабораторного практикуму в програмному середовищі Vijeo Designer 6.2. Розробка програмної частини системи виконується у програмному середовищі SoMachine компанії «Schneider Electric» в яке інтегровано програмний пакет CODESYS, що використовується при розробці програм для програмованих логічних контролерів (ПЛК), і пакет Vijeo Designer – для розробки людиномашинного інтерфейсу. В завданні до лабораторного практикуму студентам буде запропоновано розробити свій графічний інтерфейс. Для кожного варіанту буде задано структура інтерфейсу і набір графічних елементів для відображення та редагування заданого набору змінних.

КОМП’ЮТЕРНИЙ ПРАКТИКУМ З ВИВЧЕННЯ ПРИНЦИПІВ СТВОРЕННЯ ЛЮДИНО-МАШИННОГО ІНТЕРФЕЙСУ В ПРОГРАМНОМУ СЕРЕДОВИЩІ VIJEO DESIGNER Король С.В., к.т.н., доц. Воят Г.Я., магістрант, Юськів В.Р., магістрант (pdf)

Статистика



По результатам 1 семестра

2022/2023 учебного года


Всего студентов: 137,
из них на бюджете: 130.

Объявления



Образовательный процесс во втором семестре

С целью предотвращения распротранения COVID-19, учитывая ухудшение эпидемиологической ситуации, согласован и опубликован Приказ НОН/29/2022 от 26.01.2022 «Про организационные меры для предотвращения распространению коронавируса COVID19» . Семестр начинается в дистанционном режиме, решение о переходе в смешанный режим принимается в конце каждого месяца. На текущий момент, дистанционный режим продлён до 19.03.2022.


Последние объявления




Партнёры

Центр международного образования