ОП “Электромеханические системы автоматизации, электропривод и электромобильность”,факультет электроэнерготехники и автоматики "КПИ им. Игоря Сикорского"

Захист дисертації доктора наук, Ковбаса С.М.

Захист дисертації доктора наук, Ковбаса С.М.

30 червня 2020 року об 11-00 в 701 аудиторії 22 корпусу на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.002.20 при Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» відбувся захист дисертації доктора наук Ковбаси Сергія Миколайовича на тему «Розвиток теорії бездавачевого векторного керування електромеханічними системами з асинхронними двигунами», поданої на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук за спеціальністю 05.09.03 – електротехнічні комплекси та системи.

Науковий консультант: доктор технічних наук, професор Пересада Сергій Михайлович, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», завідувач кафедри автоматизації електромеханічних систем та електроприводу.

Захист дисертації доктора наук, Ковбаса С.М. каф. АЕМС-ЕП КПІ ФЕА

Колектив кафедри щиро вітає доцента Сергія Ковбасу з успішним захистом та присвоєнням наукового ступеня доктора технічних наук кафедри автоматизації електромеханічних систем та електроприводу!

Бажаємо подальших успіхів в роботі та особистому житті та нових наукових звершень.

АНОТАЦІЯ

Ковбаса С. М. Розвиток теорії бездавачевого векторного керування електромеханічними системами з асинхронними двигунами. На правах рукопису Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук за спеціальністю 05.09.03 – електротехнічні комплекси та системи. – Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» МОН України, Київ, 2020.

У дисертаційній роботі вирішується важлива науково-прикладна проблема створення нових методів бездавачевого векторного керування електромеханічними системами на основі асинхронних двигунів, які дозволяють забезпечити рівень статичних та динамічних характеристик, наближений до існуючих в системах векторного керування з вимірюванням кутової швидкості.

Розроблено нову концепцію та метод синтезу прямого векторного керування координатами асинхронних двигунів без вимірювання механічних координат, які є теоретичним підґрунтям для вирішення задач асимптотичного відпрацювання кутової швидкості (моменту) та модуля вектора потокозчеплення ротора при одночасному асимптотичному полеорієнтуванні.

Розроблено метод адаптивного оцінювання кутової швидкості та потокозчеплення ротора асинхронної машини. Вдосконалено метод прямого полеорієнтованого векторного керування асинхронним генератором, завдяки чому забезпечується асимптотичне регулювання напруги в ланці постійного струму та модуля вектора потокозчеплення ротора без вимірювання кутової швидкості.

Вдосконалено метод бездавачевого векторного керування моментом з максимізацією співвідношення момент-струм шляхом врахування насичення магнітної системи двигуна, а також формування заданого потокозчеплення як динамічної функції моменту, що вперше забезпечило його асимптотичне відпрацювання як в статиці, так і в динаміці в усьому діапазоні зміни моменту.

Ключові слова: бездавачеве векторне керування, асинхронний двигун, спостерігач кутової швидкості, електромеханічна система.

Similar posts
  • Факультет електроенерготехніки та авт... Факультет електроенерготехніки та автоматики запрошує всіх охочих на День відкритих дверей онлайн 🔸 Розмірковуєш, яку спеціальність обрати? Як щодо спеціальності від якої залежить комфорт людства та робота всіх галузей? 🔸 141 спеціальність відкриває світ електротехнічних, енергетичних та електромеханічних явищ. Цікавишся, що потрібно зробити, щоб забезпечити стабільне та безперебійне живлення осель, підприємств та промисловості? Або як [...]
  • Курси в Рочестерському університеті (... Курси в Рочестерському університеті (Нью-Йорк, США) З цього року студенти кафедри мають шанс безкоштовно проходити онлайн-курси в Рочестерському університеті технологій (Roschester Institute of Technology, RIT), NY. Студенти бакалаврату, які успішно пройшли курси Теорії автоматичного керування (студенти 3-4 курсів), а також студенти магістратури можуть пройти курс Мехатроніки, а студенти магістратури і аспірантури можуть подаватися на курси [...]
  • Підготовчі курси КПІ Підготовчі курси КПІ Підготовчі курси КПІ, який вже багато років поспіль є лідером вищої технічної освіти в Україні, це запорука успішного складання ЗНО і ДПА. Система підготовки вступників працює вже понад 20 років, і за цей час більш як 100 тисяч наших слухачів стали студентами найкращих ЗВО України. Очно чи дистанційно, розгорнуто чи оперативно, починаючи [...]
  • Написання мотиваційного листа при вст... Написання мотиваційного листа при вступі до КПІ ім. Ігоря Сікорського З дня оголошення про написання мотиваційного листа при вступі і до сьогодні приймальна комісія КПІ щодня отримує безліч запитань: а які вимоги, а як звертатися, чи потрібно писати адресу та багато-багато інших типових питань. Нижче ми наводимо основні вимоги до написання мотиваційних листів та відповіді [...]
  • Реєстрація електронних кабінетів всту... Реєстрація електронних кабінетів вступників у 2022 р 📌 Шановні вступники, з 01 липня 2022 розпочалась реєстрація електронних кабінетів вступників у 2022 р та завантаження необхідних документів на офіційному сайті Вступної кампанії vstup.edbo.gov.ua. 📌 Просимо звернути увагу на процедуру завантаження документів та перевірити актуальність e-mail і номера телефону! 📌 Міністерство освіти та науки України підготувало відеокерівництво [...]

Статистика



По результатам 1 семестра

2022/2023 учебного года


Всего студентов: 137,
из них на бюджете: 130.

Объявления



Образовательный процесс во втором семестре

С целью предотвращения распротранения COVID-19, учитывая ухудшение эпидемиологической ситуации, согласован и опубликован Приказ НОН/29/2022 от 26.01.2022 «Про организационные меры для предотвращения распространению коронавируса COVID19» . Семестр начинается в дистанционном режиме, решение о переходе в смешанный режим принимается в конце каждого месяца. На текущий момент, дистанционный режим продлён до 19.03.2022.


Последние объявления




Партнёры

Центр международного образования