ОП “Электромеханические системы автоматизации, электропривод и электромобильность”,факультет электроэнерготехники и автоматики "КПИ им. Игоря Сикорского"

Інноваційний проект 3D-будівництва

Інноваційний проект масового будівництва за технологіями 3d друку

Засновник стартапу LineBar Костянтин Барашкин представив інноваційний проект будівництва за технологією 3D-друку – запатентовану технологію будівництва, і запросив студентів та випускників нашої кафедри приєднатись до команди розробників мобільного робота для будівництва.

Метою LineBar є автоматизація процесу будівництва для більш швидкого, міцного та дешевшого будівництва споруд будь-якої форми, розмірів та призначення методом 3D друку. Для досягнення мети розроблено та запатентовано високотехнологічний метод 3D-друку.

Детальніше про інноваційний проект масового будівництва читайте у файлі.

Короткий опис стану розвитку наведено далі.

На даний момент запатентовано технологію, пройдено 2 акселератори, проведено пошук інвесторів, заключено договір про використання технології міжнародною некомерційною організацією та багато ін. Наразі процес знаходиться в розробці прототипу в На ппмасштабі 1:4.

На першому етапі роботи планується зорієнтуватися на малоповерхових будівництвах, таких як будь то жилые, торговые или офисные здания, премиальный уровень, высочайшее качество и длительный срок эксплуатации будут гарантированы нашим клиентам.

Планується завершити сборку прототипу весною-літом, для цього збирається команда ентузіастів розробників системи позиціонування 3D-принтеру.

Також, на першому етапі ми будемо виступати в якості субпідрядника для будівництва “коробки” будівлі. Отримавши досвід в будівництві будівель нашою технологією, LineBar вийде на повномасштабний будівельний ринок, здійснюючи повний спектр будівельних робіт.

Також LineBar має намір вплинути на глобальну проблему нестачі адекватних умов для життя, допомагаючи малозабезпеченим сім’ям, переселенцям, і постраждалим від природних катаклізмів, зводячи для них дешеве і якісне житло. Наша технологія є універсальною – ціна залежить від матеріалу друку.

Будівництво 3D принтером тільки починає розвиватися і існує кілька компаній, які ведуть діяльність у цій сфері. У кожної з них свій підхід і видозмінена технологія.

Сьогодні, нашими прямими конкурентами є компанії по будівельної 3D друку, такі як Apis-cor, Cybe і Icon. Також, непрямими конкурентами є будівельні компанії, які ведуть будівельний процес використовуючи стандартні і неефективні матеріали і методи будівництва, при цьому мають великий досвід і клієнтуру.

Наша технологія 3D друку є більш технологічною, швидкою і легкою ніж у конкурентів, тому у нас буде технологічна перевага. Також ми зможемо друкувати багатоповерхові і великі комерційні / складські / житлові та інші об’єкти, що безсумнівно виводе технологію друку на інший, більш глобальний ринок.

Вимоги до кандидатів:

Уміння програмувати мікроконтролери (Arduino та STM 32)

Розуміння мов програмування С та Python

Володіння англійською мовою Знание английского языка вітається

Уміння швидко вчитися. Чогось не знати – це абсолютно нормально; головне – вміння швидко знаходити відповіді!

Задача: робота в дружній команді над системою позиціонування 3D-принтеру, який виконано у вигляді маніпулятору, що розміщено на гусеничному ходу. Головна задача, яка стоїть перед розробниками, – поєднати 12 крокових двигунів в одному коді та добитися точності в системі позиціонування (похибка 1-3мм).

Similar posts
  • Збори трудового колективу кафедри Збори трудового колективу кафедри 1 квітня відбулися збори трудового колективу кафедри автоматизації електромеханічних систем та електропривода Національного технічного університету Украіни “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”. На зборах висунуто та обговорено кандидатури до участі у конкурсі на посаду ректора університету. За результатами таємного голосування висунуто для участі у конкурсі на посаду ректора Національного технічного університету [...]
  • Інженерний тиждень “KPISchool&#... Інженерний тиждень “KPISchool” на кафедрі АЕМС ЕП Викладачі кафедри АЕМС-ЕП взяли активну участь у Інженерному тижні “KPISchool”, який традиційно проводиться протягом весняних канікул для учнів 8-11 класів. Заняття відбулося 25 березня 2024 року за темою “Електромобілі, роботи та 3D-принтери: будова і функціонування”. Асистент Ганна Землянухіна ознайомила учнів з конструкцією і принципом роботи демонстраційного робота та [...]
  • Участь у Другому міжнародному воркшоп... Участь у Другому міжнародному воркшопі «Advances in Civil Aviation Systems Development» 26 березня 2024 доц. кафедри автоматизації електромеханічних систем та електроприводу НТУУ “КПІ імені Ігоря Сікорського” Волянський Р.С. прийняв участь у Другому міжнародному воркшопі «Advances in Civil Aviation Systems Development» (http://www.ans.nau.edu.ua/acasd/), який було організованому на базі Факультету аеронавігації, електроніки та телекомунікацій НАУ. Доповідь “MODIFIED CHUA’S [...]
  • Перелік освітніх компонентів, підгото... Перелік освітніх компонентів, підготовка за якими у другому семестрі 2023-2024 н.р. буде здійснюватися в очному режимі Шановні здобувачі та колеги, у вкладеному файлі знаходиться інформація щодо освітніх компонентів, за якими кафедра автоматизації електромеханічних систем та електроприводу у другому семестрі 2023-2024 н.р. планує здійснювати практичну підготовку з окремих видів занять в очному [...]
  • Участь у The 3rd International Works... Участь у Міжнародному ІТ-семінарі “The 3rd International Workshop on Information Technologies: Theoretical and Applied Problems (ITTAP-2023)” Викладачі кафедри взяли участь у Міжнародному ІТ-семінарі «The 3rd International Workshop on Information Technologies: Theoretical and Applied Problems (ITTAP-2023)», що відбувся 22-24 листопада в м. Тернопіль. Представлена доповідь «Neural network based estimator of the electrode deviation in robotic welding [...]

Статистика



По результатам 1 семестра

2022/2023 учебного года


Всего студентов: 137,
из них на бюджете: 130.

Объявления



Образовательный процесс во втором семестре

С целью предотвращения распротранения COVID-19, учитывая ухудшение эпидемиологической ситуации, согласован и опубликован Приказ НОН/29/2022 от 26.01.2022 «Про организационные меры для предотвращения распространению коронавируса COVID19» . Семестр начинается в дистанционном режиме, решение о переходе в смешанный режим принимается в конце каждого месяца. На текущий момент, дистанционный режим продлён до 19.03.2022.


Последние объявления




Партнёры

Центр международного образования