ОП “Электромеханические системы автоматизации, электропривод и электромобильность”,факультет электроэнерготехники и автоматики "КПИ им. Игоря Сикорского"

Наукові конференції ELNANO, ESS 19

Конференції ELNANO та ESS’19 та кафедра АЕМС-ЕП КПІ

Цього року дві популярні IEEE конференції ELNANO та ESS’19 проходили в один час, 16-18 квітня та 17-19 квітня 2019 року.

Від нашої кафедри наукові роботи були представлені на обидвох конференціях. Наразі проводиться додавання робіт в електронні бази даних IEEExplore та Scopus, після чого матеріали публікацій будуть доступні на сайті.

a) ELNANO (Electronics and Nanotechnology), section 3: Electronic systems

IMG_8524

Відкриття конференції ELNANO

Конференції ELNANO та ESS'19 та кафедра АЕМС-ЕП КПІ

На конференції ElNano була представлена робота

     S. Peresada, Y. Nikonenko, S. Kovbasa, A. Kuznietsov and D. Pushnitsyn (Igor Sikorsky Kyiv Polytechnic Institute, Ukraine, Technische Hochschule Mittelhessen, Germany)
“Rapid prototyping station for batteries-supercapacitors hybrid energy storage systems”.

Робота присвячена популярній темі – гібридизації джерела живлення для електричних транспортних засобів.

На відміну від акумуляторного живлення, гібридне джерело на основі акумуляторних батарей та блоку суперконденсаторів дозволяє покращити умови роботи та подовжити термін служби акумуляторних батарей.

В роботі детально описується принцип створення та дослідження таких систем на основі станції швидкого прототипного тестування, розробленої на кафедрі.

Доповідь зробив аспірант кафедри – Дмитро Пушніцин.

b) ESS (Energy Smart Systems), section 3: Smart cities and buildings

Конференції ELNANO та ESS'19 та кафедра АЕМС-ЕП КПІ

На конференції ESS представлено наступні роботи:

     1. S. Peresada, M. Zhelinskyi, S. Kovbasa and S. Korol

“Indirect field oriented control of the saturated induction generators with linear PI regulators”

Робота присвячена розробці методики налаштування систем генерування на основі асинхронних генераторів з ПІ-регуляторами напруги і дослідженню впливу насичення магнітної системи машини на процеси керування.

Дана робота була представлена на пленарному засіданні. Доповідь зробив зав. кафедри АЕМС-ЕП д.т.н. проф. С. М. Пересада.

     2. S. Burian, M. Pechenic, M. Pushkar and L. Kazmina

“Investigation of energy characteristics of the electromechanical system in multi-motor conveyors under variation of traction load level on the belt”

В роботі представлені дослідження енергетичних характеристик багатодвигунних конвейерів при варіації навантаження.

     3. M. Ostroverkhov and V. Pyzhov

“Control of the electric drive with field regulated reluctance machine”

Робота присвячена питанню керування машиною зі змінним магнітним опором.

     4. S. Burian, M. Pechenic, M. Pushkar and A. Tytarenko

“Investigation of the pump unit control system with the neural network productivity estimator”

Ця робота продовжує цикл досліджень щодо керування насосною установку на основі нейронної мережі з оцінювачем продуктивності. Потенційно така система керування дозволяє значно підвищити ККД системи в усіх режимах роботи установки.

     5. O. Tolochko, O. Burmelov and D. Kaluhin

“Comparison of SPMSM rotor speed estimation techniques based on the flux linkage evaluation”

Робота присвячена порівнянню різних методів оцінювання швидкості в синхронних двигунах з постійними магнітами, що розташовані на поверхні ротора (неявнополюсні синхронні машини). Методи оцінки базуються на обчисленні значення потокозчеплення ротора двигуна.

Випускник кафедри 2018 р. Олексій Бурмельов доповів на засіданні секції.

Конференції ELNANO та ESS’19 є IEEE конференціями, які вносяться до бази даних Scopus.

Similar posts
  • Інженерний тиждень “KPISchool&#... Інженерний тиждень “KPISchool” на кафедрі АЕМС ЕП Викладачі кафедри АЕМС-ЕП взяли активну участь у Інженерному тижні “KPISchool”, який традиційно проводиться протягом весняних канікул для учнів 8-11 класів. Заняття відбулося 25 березня 2024 року за темою “Електромобілі, роботи та 3D-принтери: будова і функціонування”. Асистент Ганна Землянухіна ознайомила учнів з конструкцією і принципом роботи демонстраційного робота та [...]
  • Участь у Другому міжнародному воркшоп... Участь у Другому міжнародному воркшопі «Advances in Civil Aviation Systems Development» 26 березня 2024 доц. кафедри автоматизації електромеханічних систем та електроприводу НТУУ “КПІ імені Ігоря Сікорського” Волянський Р.С. прийняв участь у Другому міжнародному воркшопі «Advances in Civil Aviation Systems Development» (http://www.ans.nau.edu.ua/acasd/), який було організованому на базі Факультету аеронавігації, електроніки та телекомунікацій НАУ. Доповідь “MODIFIED CHUA’S [...]
  • Перелік освітніх компонентів, підгото... Перелік освітніх компонентів, підготовка за якими у другому семестрі 2023-2024 н.р. буде здійснюватися в очному режимі Шановні здобувачі та колеги, у вкладеному файлі знаходиться інформація щодо освітніх компонентів, за якими кафедра автоматизації електромеханічних систем та електроприводу у другому семестрі 2023-2024 н.р. планує здійснювати практичну підготовку з окремих видів занять в очному [...]
  • Участь у The 3rd International Works... Участь у Міжнародному ІТ-семінарі “The 3rd International Workshop on Information Technologies: Theoretical and Applied Problems (ITTAP-2023)” Викладачі кафедри взяли участь у Міжнародному ІТ-семінарі «The 3rd International Workshop on Information Technologies: Theoretical and Applied Problems (ITTAP-2023)», що відбувся 22-24 листопада в м. Тернопіль. Представлена доповідь «Neural network based estimator of the electrode deviation in robotic welding [...]
  • Лекція від підприємства-партнера факу... Лекція від підприємства-партнера факультету ФЕА – компанії VectorVS В четвер 7 грудня 2023 року відбулась лекція від підприємства-партнера нашого факультету для студентів кафедри автоматизації електромеханічних систем та електроприводу від компанії VectorVS. Спікер-експерт Олександр Литовченко, який є випускником КПІ 2007 року, для студентів 1 курсу магістратури в очному режимі провів  дуже цікаву лекцію на тему ««Енергозберігаючі [...]

Статистика



По результатам 1 семестра

2022/2023 учебного года


Всего студентов: 137,
из них на бюджете: 130.

Объявления



Образовательный процесс во втором семестре

С целью предотвращения распротранения COVID-19, учитывая ухудшение эпидемиологической ситуации, согласован и опубликован Приказ НОН/29/2022 от 26.01.2022 «Про организационные меры для предотвращения распространению коронавируса COVID19» . Семестр начинается в дистанционном режиме, решение о переходе в смешанный режим принимается в конце каждого месяца. На текущий момент, дистанционный режим продлён до 19.03.2022.


Последние объявления




Партнёры

Центр международного образования