ОП “Електромеханічні системи автоматизації, електропривод та електромобільність”, факультет електроенерготехніки та автоматики "КПІ ім. Ігоря Сікорського"

ЦИФРОВА СИСТЕМА ПІДПОРЯДКОВАНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ПОЛОЖЕННЯ ЕЛЕКТРОПРИВОДУ ІЗ СТАНДАРТНИМИ НАЛАШТУВАННЯМИ КОНТУРІВ Приймак Б.І., ст. викладач, к.т.н, До Нгок Лам, студент

ЦИФРОВА СИСТЕМА ПІДПОРЯДКОВАНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ПОЛОЖЕННЯ ЕЛЕКТРОПРИВОДУ ІЗ СТАНДАРТНИМИ НАЛАШТУВАННЯМИ КОНТУРІВ

ЦИФРОВА СИСТЕМА ПІДПОРЯДКОВАНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ПОЛОЖЕННЯ ЕЛЕКТРОПРИВОДУ ІЗ СТАНДАРТНИМИ НАЛАШТУВАННЯМИ КОНТУРІВ Приймак Б.І., ст. викладач, к.т.н, До Нгок Лам, студент

Як відомо, електромеханічні системи (ЕМС) керування положенням мають широке застосування у промисловості. Зокрема, такі системи використовуються у маніпуляторах, роботах, металообробних верстатах, прокатних станах, телескопах, антенах і т.д. На сьогодні промислові системи регулювання положення в основному будуються за принципами підпорядкованого керування. Зокрема комплектний електропривод з контурами регулювання струму та швидкості, що налаштовані відповідно на модульний оптимум (МО) та симетричний оптимум (СО), доповнюється контуром керування положення з налаштуванням регулятора на МО . При цьому сучасні регулятори положення в основному реалізуються на мікропроцесорній елементній базі, зважаючи на відомі переваги такої реалізації. Звідси виникає необхідність в побудові та дослідженні цифрової системи автоматичного регулювання (САР) положення зазначеного вище типу, чому і присвячена дана стаття.

ЦИФРОВА СИСТЕМА ПІДПОРЯДКОВАНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ПОЛОЖЕННЯ ЕЛЕКТРОПРИВОДУ ІЗ СТАНДАРТНИМИ НАЛАШТУВАННЯМИ КОНТУРІВ Приймак Б.І., ст. викладач, к.т.н, До Нгок Лам, студент (pdf)

Статистика



За результатами 1 семестру

2022/2023 навчального року


Всього навчається: 137,
з них на бюджеті: 130.

Оголошення



Освітній процес у 2 семестрі 2022/23 н.р. згідно рекомендацій МОН розпочнеться з 6 лютого 2023 року в ДИСТАНЦІЙНОМУ режимі.


Останні оголошення

Партнери

Центр міжнародної освіти