ОП “Електромеханічні системи автоматизації, електропривод та електромобільність”, факультет електроенерготехніки та автоматики "КПІ ім. Ігоря Сікорського"

ОСОБЛИВОСТІ СИНТЕЗУ ТА ДОСЛІДЖЕННЯ СИСТЕМИ ТРН–АД ІЗ ЗВОРОТНИМ ЗВ’ЯЗКОМ ЗА ШВИДКІСТЮ ТА ВІДСІКАННЯМ ЗА СТРУМОМ Теряєв В.І., доц.; Мисник О.В., студент 4 курсу; Брус М.І., магістрант

ОСОБЛИВОСТІ СИНТЕЗУ ТА ДОСЛІДЖЕННЯ СИСТЕМИ ТРН–АД ІЗ ЗВОРОТНИМ ЗВ’ЯЗКОМ ЗА ШВИДКІСТЮ ТА ВІДСІКАННЯМ ЗА СТРУМОМ

ОСОБЛИВОСТІ СИНТЕЗУ ТА ДОСЛІДЖЕННЯ СИСТЕМИ ТРН–АД ІЗ ЗВОРОТНИМ ЗВ’ЯЗКОМ ЗА ШВИДКІСТЮ ТА ВІДСІКАННЯМ ЗА СТРУМОМ Теряєв В.І., доц.; Мисник О.В., студент 4 курсу; Брус М.І., магістрант

Характерною тенденцією автоматизованого електропривода є все більш широке використання асинхронних двигунів (АД). Ці двигуни дешевші, технічно простіші і надійніші в експлуатації, можуть тривало працювати на підвищених швидкостях і температурах, в несприятливих зовнішніх умовах. Розширюються можливості і систем керування асинхронних електроприводів за рахунок створення керованих перетворювачів напруги і частоти.

Зміна напруги на статорі АД викликає зміну його електромагнітного моменту і, в результаті, кутової швидкості ротора. У розімкненій системі асинхронного електроприводу ефективність такого регулювання швидкості обмежена малим діапазоном стійких режимів роботи двигуна. Розширити функціональні можливості асинхронного електроприводу можна в замкнутих системах, використовуючи залежно від технічних вимог різні види зворотних зв’язків, наприклад за швидкістю та струмом статора АД.

ОСОБЛИВОСТІ СИНТЕЗУ ТА ДОСЛІДЖЕННЯ СИСТЕМИ ТРН–АД ІЗ ЗВОРОТНИМ ЗВ’ЯЗКОМ ЗА ШВИДКІСТЮ ТА ВІДСІКАННЯМ ЗА СТРУМОМ Теряєв В.І., доц.; Мисник О.В., студент 4 курсу; Брус М.І., магістрант (pdf)

Статистика



За результатами 1 семестру

2022/2023 навчального року


Всього навчається: 137,
з них на бюджеті: 130.

Оголошення



Освітній процес у 2 семестрі 2022/23 н.р. згідно рекомендацій МОН розпочнеться з 6 лютого 2023 року в ДИСТАНЦІЙНОМУ режимі.


Останні оголошення

Партнери

Центр міжнародної освіти