ОП “Електромеханічні системи автоматизації, електропривод та електромобільність”, факультет електроенерготехніки та автоматики "КПІ ім. Ігоря Сікорського"

ФУНКЦІЯ ЛЯПУНОВА ДЛЯ ЕЛЕКТРИЧНОЇ ПІДСИСТЕМИ АСИНХРОННОГО ДВИГУНА: ЧАСТИНА ДРУГА – ДОСЛІДЖЕННЯ ЕКСПОНЕНЦІЙНОЇ СТІЙКОСТІ Пересада С.М. д.т.н., проф., Кононенко Н.С. магістрантка

ФУНКЦІЯ ЛЯПУНОВА ДЛЯ ЕЛЕКТРИЧНОЇ ПІДСИСТЕМИ АСИНХРОННОГО ДВИГУНА: ЧАСТИНА ДРУГА – ДОСЛІДЖЕННЯ ЕКСПОНЕНЦІЙНОЇ СТІЙКОСТІ

ФУНКЦІЯ ЛЯПУНОВА ДЛЯ ЕЛЕКТРИЧНОЇ ПІДСИСТЕМИ АСИНХРОННОГО ДВИГУНА: ЧАСТИНА ДРУГА – ДОСЛІДЖЕННЯ ЕКСПОНЕНЦІЙНОЇ СТІЙКОСТІ Пересада С.М. д.т.н., проф., Кононенко Н.С. магістрантка

У частині першій цієї статті [1] показано, що функція Ляпунова для узагальненого електромеханічного перетворювача, яка сформована у вигляді його повної енергії, не є зручною для використання в задачах керування. Складність енергетичної функції Ляпунова полягає у її залежності від кутового положення ротора, оскільки матриця індуктивностей узагальненої машини є функцією просторового положення статора відносно ротора.

Із сучасної теорії електромеханічного перетворення відомо, що залежність правої частини диференціальних рівнянь моделі машини від кутового положення може бути виключена за рахунок перетворення Блондел-Парка [2]. Завдяки цьому перетворенню фізичні змінні статора і ротора перетворюються до віртуальних, які представлені в одній системі координат. Стандартно використовується система координат (d-q), яка обертається з довільною кутовою швидкістю.

ФУНКЦІЯ ЛЯПУНОВА ДЛЯ ЕЛЕКТРИЧНОЇ ПІДСИСТЕМИ АСИНХРОННОГО ДВИГУНА: ЧАСТИНА ДРУГА – ДОСЛІДЖЕННЯ ЕКСПОНЕНЦІЙНОЇ СТІЙКОСТІ Пересада С.М. д.т.н., проф., Кононенко Н.С. магістрантка(pdf)

Статистика



За результатами 1 семестру

2022/2023 навчального року


Всього навчається: 137,
з них на бюджеті: 130.

Оголошення



Освітній процес у 2 семестрі 2022/23 н.р. згідно рекомендацій МОН розпочнеться з 6 лютого 2023 року в ДИСТАНЦІЙНОМУ режимі.


Останні оголошення

Партнери

Центр міжнародної освіти