ОП “Електромеханічні системи автоматизації, електропривод та електромобільність”, факультет електроенерготехніки та автоматики "КПІ ім. Ігоря Сікорського"

РОЗРОБКА ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДЛЯ ДОСЛІДЖЕННЯ СТІЙКОСТІ ЛІНІЙНИХ САК Бур’ян С.О., асистент; Макарчук О.М., студент

РОЗРОБКА ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДЛЯ ДОСЛІДЖЕННЯ СТІЙКОСТІ ЛІНІЙНИХ САК

РОЗРОБКА ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДЛЯ ДОСЛІДЖЕННЯ СТІЙКОСТІ ЛІНІЙНИХ САК Бур’ян С.О., асистент; Макарчук О.М., студент

Дане програмне забезпечення використовується для точного розрахунку лінійних САК різноманітними критеріями стійкості за допомогою ЕОМ та програмного пакету MATLAB. У програмі застосовуються такі критерії стійкості: Гурвіца, Михайлова, Найквіста, Найквіста в логарифмічній формі, D-розбиття та визначення стійкості за коренями характеристичного рівняння.

Алгебричний критерій Гурвіца полягає у побудові матриці Гурвіца та визначенні її визначників. Визначення стійкості за коренями характеристичного рівняння полягає у знаходженні коренів характеристичного рівняння та їх аналізу. Критерій Михайлова є досить зручним для аналізу лінійних САК, особливо високого порядку (n>4). Оцінка стійкості системи за даним критерієм виконується на основі годографа Михайлова.

РОЗРОБКА ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДЛЯ ДОСЛІДЖЕННЯ СТІЙКОСТІ ЛІНІЙНИХ САК Бур’ян С.О., асистент; Макарчук О.М., студент(pdf)

Статистика



За результатами 1 семестру

2022/2023 навчального року


Всього навчається: 137,
з них на бюджеті: 130.

Оголошення



Освітній процес у 2 семестрі 2022/23 н.р. згідно рекомендацій МОН розпочнеться з 6 лютого 2023 року в ДИСТАНЦІЙНОМУ режимі.


Останні оголошення

Партнери

Центр міжнародної освіти