ОП “Електромеханічні системи автоматизації, електропривод та електромобільність”, факультет електроенерготехніки та автоматики "КПІ ім. Ігоря Сікорського"

ОПТИМАЛЬНА СИСТЕМА СТАБІЛІЗАЦІЇ СТРУМУ ДУГОВОЇ СТАЛЕПЛАВИЛЬНОЇ ПЕЧІ Кудін В.Ф., д.т.н., професор; Худенко В.В., магістр.

ОПТИМАЛЬНА СИСТЕМА СТАБІЛІЗАЦІЇ СТРУМУ ДУГОВОЇ СТАЛЕПЛАВИЛЬНОЇ ПЕЧІ

ОПТИМАЛЬНА СИСТЕМА СТАБІЛІЗАЦІЇ СТРУМУ ДУГОВОЇ СТАЛЕПЛАВИЛЬНОЇ ПЕЧІ Кудін В.Ф., д.т.н., професор; Худенко В.В., магістр

Розглянута задача синтезу оптимального регулятора для стабілізації струму дугової сталеплавильної печі (в подальшому ДСП).

ДСП являються агрегатами для отримання різних видів сплавів і сталей за допомогою електричної дуги, що робить виробництво сталі більш економічно і екологічно вигіднішим ніж доменна плавка металу. ДСП складається з потужного трьохфазного понижуючого високовольтного трансформатору, короткої мережі, електроприводу переміщення електродів, каретки, електродів, ванни в яку загружається шихта і в подальшому плавиться метал.

Задачею електроприводу переміщення електродів є переміщення електродів закріплених на каретці вгору вниз, тим самим забезпечуючи загорання дуги між електродом і шихтою і регулювання довжини дуги, що обернено пропорційна її силі струму.

ОПТИМАЛЬНА СИСТЕМА СТАБІЛІЗАЦІЇ СТРУМУ ДУГОВОЇ СТАЛЕПЛАВИЛЬНОЇ ПЕЧІ Кудін В.Ф., д.т.н., професор; Худенко В.В., магістр (pdf)

Статистика



За результатами 1 семестру

2022/2023 навчального року


Всього навчається: 137,
з них на бюджеті: 130.

Оголошення



Освітній процес у 2 семестрі 2022/23 н.р. згідно рекомендацій МОН розпочнеться з 6 лютого 2023 року в ДИСТАНЦІЙНОМУ режимі.


Останні оголошення

Партнери

Центр міжнародної освіти