ОП “Електромеханічні системи автоматизації, електропривод та електромобільність”, факультет електроенерготехніки та автоматики "КПІ ім. Ігоря Сікорського"

Частина 2

Загальні положення виробничої практики КПІ. Частина 2

Частина 2

5. Індивідуальні завдання

Виконання індивідуального завдання є важливим елементом роботи студента в період виробничої практики. Робота над індивідуальним завданням розвиває самостійність при вирішенні конкретних задач, розширює технічний кругозір, дозволяє студенту застосувати на практиці знання, отримані в інституті.
Виконання індивідуального завдання полягає в більш глибокому вивченні та/або дослідженні одного конкретного питання. Як правило, тема індивідуального завдання повинна бути пов’язана з науково-дослідною роботою студента, або з темою курсового чи дипломного проекту.

6. Теоретичні заняття

Для більш глибокого вивчення студентами фактичних матеріалів виробництва в період практики планується проведення теоретичних занять, що відображують особливості конкретного підприємства та його продукції. Для проведення занять запрошуються провідні вчені та спеціалісти підприємства.
Тематика лекцій та бесід повинна відповідати змісту конкретного виду виробничої практики. Тривалість теоретичних занять не повинна перевищувати 4-х годин за неділю.

7. Виробничі екскурсії

Виробничі екскурсії в період практики мають за мету ознайомлення студентів з суміжними цехами та відділами, з підприємством у цілому, його технологією, продукцією та ін.
Під час практики можуть також проводитися екскурсії на сусідні підприємства або тематичні виставки, які становлять інтерес для студентів спеціальності.
Доцільно планувати та проводити екскурсії по загальному ознайомленню з підприємством напочатку практики, а на сусідні підприємства – у другій половині практики.

8. Навчальні посібники

На підприємствах, де студенти проходять практику, зібрана важлива технічна документація і вигляді звітів, технологічних карт, відомчих нормалей, стандартів, патентів і т.і. Ця документація необхідна студентам для складання звітів з практики, а також при роботі над курсовими та дипломними проектами. У більшості випадків інформація такого роду відсутня в бібліотеці університету і після закінчення практики доступ до неї стане неможливим.
Керівники практики від підприємства та університету подають студентам допомогу в одержанні необхідних матеріалів.

9. Охорона праці

Вивчення та сумлінне виконання правил охорони праці є одним з основних обов’язків студента в період практики.
Загальний інструктаж з охорони праці проводиться на підприємстві до початку практики. Якщо за умов практики студет буде працювати на кількох робочих місцях, то щоразу перед початком роботи на новому робочому місці він повинен пройти додатковий інструктаж з відповідним документальним оформленням.
При необхідності, підприємство проводить навчання студентів прийомам та методам безпечної праці. Комплекс питань охорони праці, шо підлягають вивченню, наведено в програмах конкретних видів практики.

Статистика



За результатами 1 семестру

2022/2023 навчального року


Всього навчається: 137,
з них на бюджеті: 130.

Оголошення



Освітній процес у 2 семестрі 2022/23 н.р. згідно рекомендацій МОН розпочнеться з 6 лютого 2023 року в ДИСТАНЦІЙНОМУ режимі.


Останні оголошення

Партнери

Центр міжнародної освіти