ОП “Електромеханічні системи автоматизації, електропривод та електромобільність”, факультет електроенерготехніки та автоматики "КПІ ім. Ігоря Сікорського"

ПОРІВНЯННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ВІТРОТУРБІНИ ПРИ РІЗНИХ ЗАКОНАХ КЕРУВАННЯ КУТОВОЮ ШВИДКІСТЮ ГЕНЕРАТОРА

ПОРІВНЯННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ВІТРОТУРБІНИ ПРИ РІЗНИХ ЗАКОНАХ КЕРУВАННЯ КУТОВОЮ ШВИДКІСТЮ ГЕНЕРАТОРА

ПОРІВНЯННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ВІТРОТУРБІНИ ПРИ РІЗНИХ ЗАКОНАХ КЕРУВАННЯ КУТОВОЮ ШВИДКІСТЮ ГЕНЕРАТОРА
Шубенко О.В., студент, Король С.В., к.т.н., доц.

Виробництво електроенергії з вітру в світі досить активно розвивається протягом останнього десятиліття. Еволюція технологій робить перетворення цієї енергії більш ефективним, і його використання стає економічно конкурентоспроможним у порівнянні з традиційними джерелами. Інтеграція цього виду енергії в розподільні мережі може вплинути на стабільність мережі як в статичному режимі, так і в динамічному. Не стабільний характер надходження потужності від альтернативних джерел впливає на якість вихідної потужності генератора, що надходить в мережу [1].
Вітрогенератори набули широкого розповсюдження завдяки великому потенціалу енергії вітру. Для перетворення енергії вітру в електричну енергію, використовується багато типів генераторів. В залежності від структури системи генерування, вітрогенеруючі установки можуть працювати зі змінною чи постійною кутовою швидкістю генератора. Перші вітрові турбіни, що використовувалися для виробництва електричної енергії, працювали при постійній кутовій швидкості генератора. Такі системи мають низьку вартість електричної частини.
Турбіни зі змінною швидкістю генерування дозволяють підвищити енергетичну ефективність, знизити механічні навантаження, поліпшити якість виробництва енергії [2].

ПОРІВНЯННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ВІТРОТУРБІНИ ПРИ РІЗНИХ ЗАКОНАХ КЕРУВАННЯ КУТОВОЮ ШВИДКІСТЮ ГЕНЕРАТОРА Шубенко О.В., студент, Король С.В., к.т.н., доц. (pdf)

Статистика



За результатами 1 семестру

2022/2023 навчального року


Всього навчається: 137,
з них на бюджеті: 130.

Оголошення



Освітній процес у 2 семестрі 2022/23 н.р. згідно рекомендацій МОН розпочнеться з 6 лютого 2023 року в ДИСТАНЦІЙНОМУ режимі.


Останні оголошення

Партнери

Центр міжнародної освіти