ОП “Електромеханічні системи автоматизації, електропривод та електромобільність”, факультет електроенерготехніки та автоматики "КПІ ім. Ігоря Сікорського"

БЕЗПРОВІДНІ МЕРЕЖІ В РОЗПОДІЛЕНИХ СИСТЕМАХ АВТОМАТИЗАЦІЇ БУДІВЕЛЬ Божок О.В., студент, Король С.В, к.т.н., доц.

БЕЗПРОВІДНІ МЕРЕЖІ В РОЗПОДІЛЕНИХ СИСТЕМАХ АВТОМАТИЗАЦІЇ БУДІВЕЛЬ

БЕЗПРОВІДНІ МЕРЕЖІ В РОЗПОДІЛЕНИХ СИСТЕМАХ АВТОМАТИЗАЦІЇ БУДІВЕЛЬ

В наш час доволі активно розвивається автоматизація будівель, це дозволяє зменшити втрати на освітлення, опалення приміщень, кондиціювання повітря та інші системи в будівлі.
Типова система автоматизації будівель має центральний керуючий пристрій, який збирає інформацію від датчиків (руху, відчинення дверей, температури, тиску, протікання води та ін.), обробляє її та керує обладнанням (освітлення, нагрівачі, кондиціонери, жалюзі, гідро клапани та ін.). Крім того, в сучасних системах стала стандартом наявність графічного інтерфейсу, а також функцій перегляду поточної інформації та історії подій у графічному вигляді.
На вартість системи автоматизації будівель досить суттєво впливає складність кабельної мережі, що об’єднує елементи системи, в деяких випадках прокладання кабелю взагалі не доцільне. В такому випадку оптимальним рішенням є використання бездротової мережі для опитування датчиків та відсилання інформації виконавчим пристроям.
Основні вимоги до безпровідних систем:
– просте масштабування і зміна конфігурації (додавання нових датчиків, виконавчих пристроїв);
– централізована обробка всіх даних з датчиків, що дозволяє керувати всім обладнанням, зберігати історію роботи, а також реалізувати графічний інтерфейс;
– нечутливість до зникнення інтернету (наявність локальної системи керування).
Безпровідні мережі мають суттєві переваги в системах некритичних до часу реакції, які застосовуються при невисокому рівні електромагнітних завад.

БЕЗПРОВІДНІ МЕРЕЖІ В РОЗПОДІЛЕНИХ СИСТЕМАХ АВТОМАТИЗАЦІЇ БУДІВЕЛЬ Божок О.В., студент, Король С.В, к.т.н., доц. (pdf)

Статистика



За результатами 1 семестру

2022/2023 навчального року


Всього навчається: 137,
з них на бюджеті: 130.

Оголошення



Освітній процес у 2 семестрі 2022/23 н.р. згідно рекомендацій МОН розпочнеться з 6 лютого 2023 року в ДИСТАНЦІЙНОМУ режимі.


Останні оголошення

Партнери

Центр міжнародної освіти